A-Z

ایسکمی خاموش

اصطلاح ایسکمی معادل “کم خونی” است. ایسکمی خاموش هم به کاهش خون سرشار از اکسیژن در ماهیچه قلب اشاره دارد. اسکمی خاموش زمانی اتفاق می افتد که قلب به طور موقت، خون کافی را دریافت نمی کند، ولی خود فرد متوجه هیچ علائمی نمی شود. در بیماری که ایسکمی خاموش پیشرفت کند، می توان علائم آنژین و درد در قفسه سینه را هم مشاهده کرد.

چه زمانی ایسکمی خاموش رخ می دهد؟

در اکثر موارد، این بیماری زمانی رخ می دهد که یک با تعدادی از شریان های کرونری به خاطر وجود پلاک، تنگ و باریک شده اند. زمانی که قلب مجبور می شود تا سخت تر از حالت عادی کار کند هم اسکمی خاموش رخ می دهد. احتمال بروز اسکمی خاموش در افرادی که دیابت دارند یا دچار حمله قلبی شده اند هم بیشتر از سایر افراد است.

از کجا بدانید که ایسکمی خاموش رخ داده است؟

تنها راه برای دانستن اینکه در بدن شما ایسکی خاموش رخ داده است یا خیر، استفاده از تست های تشخیصی

است. از جمله تست های مورد استفاده، تست های ورزشی است. اگر با استفاده از این تست ها متوجه شدید که به آنژین مبتلا شده اید، پس احتمال آن هم بالاست.

علل ایسکمی خاموش قلبی
علل ایسکمی خاموش قلبی

ایسکمی خاموش چگونه تشخیص داده می شود؟

معمولا، ایسکمی خاموش با روش های مختلفی مثل نوار قلب و اکوی قلب تشخیص داده می شود که در آن، ضربان و ریتم قلب شما مورد بررسی قرار می گیرد.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به اسکمی خاموش قرار دارند؟

  •  افرادی که سیگار می کشند.
  •  افرادی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند.
  •  مردانی که بالای 45 سال هستند.
  •  زنانی که بالای 55 سال هستند.
  •  افرادی که چاق هستند.
  •  افرادی که نمی توانند استرس و اضطراب خود را کنترل کنند.

درمان

اگر تشخیص داده شود که به ایسکمی خاموش مبتلا هستید، برنامه درمانی شما بر اساس فاکتورهای متعددی انتخاب می شود؛ مثل سن، وضعیت سلامت، سبک زندگی و غیره. گزینه های درمانی ممکن است شامل موارد زیر شود:

در واقع، تمام این روش های درمانی در راستای بهبود فرآیند خون رسانی به قلب انجام می شود.

سوالات متداول

1- علت اصلی ایسکمی خاموش چه چیزی می تواند باشد؟

در بسیاری از موارد، تصلب شرایین علت بروز این بیماری است.

اگر ایسکمی خاموش به موقع تشخیص داده نشود و تحت درمان قرار نگیرد، حملات قلبی و انواع آسیب های قلبی را می تواند به دنبال داشته باشد. روش های جلوگیری از ایسکمی خاموش شامل کنترل وضعیت بیمار، مدیریت استرس، بهبود کیفیت رژیم غذایی و چکاپ های منظم می شود که همگی این عوامل در کنار یکدیگر، نقش مهمی را در بهبود فرآیند خون رسانی به قلب و در نتیجه، یهبود بیماری ها و آسیب های قلبی ایفا می کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا