بیماری ها
نکاتی برای کاهش مصرف نمک
مصرف نمک بیش از حد مورد نیاز بدن موجب احتباس آب در بدن می شود و یک عامل خطر برای فشار خون بالا است. مصرف بیش از حد سدیم و داشتن فشار خون بالا عوامل خطر اصلی برای ایجاد نارسایی قلبی و عوارض در افراد مبتلا به نارسایی قلبی است.
مصرف نمک بیش از حد مورد نیاز بروز بیماری هایی نظیر بزرگ شدن ماهیچه قلب، سردرد، نارسایی قلبی، فشار خون بالا، بیماری کلیوی، سنگ کلیه، پوکی استخوان، سرطان معده و سکته را افزایش می دهد.
راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی
برای کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی روزانه خود می توانید از راهکار های زیر پیروی کنید:
- مصرف چیپس سیب زمینی و سایر تنقلات نمکی را محدود کنید.
- از چاشنی های بدون نمک برای طعم دار کردن غذاها استفاده کنید.
- سعی کنید از گیاهان، ادویه، ترشیجات و سایر جایگزین های نمک استفاده کنید.
- برچسب های غذایی محصولات و مواد غذایی را بخوانید و مراقب نمک مواد غذایی جدید به خصوص در رستوران ها باشید. مثلا کوکتل گوجه فرنگی و آب سبزیجات اغلب نمک زیادی دارند.
- محصولات کم سدیم و بدون نمک را امتحان کنید. رژیم غذایی سرشار از نمک فشار خون را افزایش می دهند.
- غذاها را با نصف نمک توصیه شده در دستور تهیه کنید. می توانید از ریختن نمک هنگام طبخ غذا صرف نظر کرده و به افراد اجازه دهید خودشان نمک را اضافه کنند. در اغلب موارد افراد کمتر از حد توصیه شده در تهیه غذا نمک به غذایشان اضافه می کنند.
- وقتی قصد خوردن غذا در رستوران را دارید از پیشخدمت و مدیر رستوران بپرسید که آیا می توان غذا را با نمک کمتر یا بدون نمک برایتان سرو کنند؟
- سعی کنید مصرف نمک را با یک جایگزین مناسب کاهش دهید. برخی از این مواد جایگزیندر عین اینکه مواد مغذی مهم را به بدن شما می رساند به کاهش فشار خون کمک می کنند.
- برنج، ماکارونی و غلات را بدون نمک بپزید.
- غذاهای کنسرو شده مانند ماهی تن را با آب بشویید تا مقداری نمک از دست بدهند.