بیماری ها

بیماری رینود

بیماری رینود اختلال نادری در رگ های خونی است که معمولا، در انگشتان دست و پا، بینی و گوش ها بوجود می آید. زمانی که سردتان شده است یا استرس دارید، رگ های خونی تنگ و باریک می شوند. وقتی چنین اتفافی می افتد، خون نمی تواند به سطح پوست برسد و بنابراین، نقاط مورد نظر به رنگ سفید یا آبی دیده می شوند. با بازگشت جریان خون، پوست هم به رنگ قرمز در می آید. در بسیاری از افراد، فقدان جریان خون منجر به زخم یا مرگ بافت ها می شود.

انواع بیماری رینود

  • بیماری رینود اولیه: جدود 80 الی 90 درصد از موارد ابتلا به سندروم رینود جزو این دسته قرار می گیرد. در واقع، علت بیماری رینود اولیه مشخص نیست.
  • بیماری رینود ثانویه: در رینود ثانویه، بیماری های دیگری چون ییماری خودایمنی، ورم مفاصل و غیره تأثیرگذار هستند. علائم رینود ثانویه هم می تواند متوسط تا شدید باشد.

علائم سندروم رینود

نشانه های بیماری رینود به مرور پیشرفت می کنند؛ به این صورت که در ابتدا تنها شاهد تغییر رنگ یا سفید شدن یک بخش از بدن هستید.  بعد در نقاط مورد نظر، احساس سرما می کنید و رنگ آن هم به آبی تغییر می کند. وقتی خودتان را گرم می کنید، جریان خون مجددا به این بخش ها برمی گردد و شاهد علائمی مثل قرمزی، تورم و حتی درد هستید. به عبارت دیگر، در ابتدا ممکن است فقط در انگشتان دست و پا شاهد یک سری علائم باشید و سپس، این علائم در سایر بخش های بدن هم دیده می شود. مدت زمان علائم هم در هر بخش، از چند دقیقه تا چند ساعت متغیر است.

علائم بیماری رینود
علائم بیماری رینود در اندام تحتانی بدن

در رینود اولیه، در پاهای خود هیچگونه نشانه ای ندارید، ولی اگر چنانچه در در پاها هم علائمی را مشاهده کردید، نشان دهتده بیماری رینود ثانویه است.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به سندروم رینود قرار دارند؟

  • افرادی که در مناطق سردتر زندگی می کنند.
  • افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند.
  • افرادی که بالای 30 سال سن دارند.
  • زن ها بیشتر از مردها، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

درمان و پیشگیری

درمان بیماری رینود شامل تجویز دارو به منظور بازتر شدن رگ های خونی می شود. انجام کارهای زیر نیز کمک کننده است:

  • دستانتان را در درون آب گرم قرار دهید.
  • در هوای سرد، دست ها و پاهایتان را گرم نگه دارید. مثلا  از دستکس استفاده کنید.
  •  از عوامل تحریک کننده مثل استرس خودداری کنید.

برای پیشگیری از بیماری رینود، لازم است خودتان به خصوص اندام های تحتانی مثل درست ها، پاها و صورت را در هوای سرد به خوبی بپوشانید.   

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا