بیماری ها

4 علامت حمله قلبی خاموش

حمله قلبی خاموش، که به عنوان انفارکتوس میوکارد خاموش (SMI) شناخته می شود، 45 درصد از حملات قلبی را تشکیل می دهد.. این نوع حمله قلبی علائم سکته قلبی کلاسیک مانند درد شدید قفسه سینه، درد شدید در بازو، گردن یا فک، تنگی نفس ناگهانی، عرق کردن و سرگیجه را ندارد. مردان را بیشتر از زنان مبتلا می کند.

دردی که در اثر حمله قلبی تجربه می کنید ممکن است آنقدر ها چشمگیر یا حتی اصلاً دردناک نباشد. اگر دچار حمله قلبی شدید، باید فوراً با اورژانس تماس بگیرید. اما اگر نشانه‌ای از درد ناگهانی قفسه سینه که نشانه سکته است را نداشته باشید، ممکن است تشخیص حمله قلبی سخت باشد. به این حالت حمله قلبی خاموش می گویند. یعنی شما نمی دانید که یکی از علائم معمول سکته قلبی را دارید.

چگونه یک حمله قلبی می تواند خاموش باشد؟

یک حمله قلبی خاموش مانند هر حمله دیگر قلبی و به همان اندازه مضر و خطرناک است. قلب شما برای عملکرد خوب به خون پر از اکسیژن نیاز دارد. اگر پلاک (ماده ای که از چربی، کلسترول و سایر مواد تشکیل شده است) در رگهایی که خون را به قلب می رسانند، ایجاد شود، می تواند موجب لخته خونی و در نتیجه مسدود شدن جریان خون و سکته قلبی شود.

هرچه قلب شما جریان خون کمتری داشته باشد، آسیب بیشتری می بیند. از آنجایی که حمله قلبی خاموش ممکن است مورد توجه قرار نگیرند، می توانند باعث آسیب قابل توجهی شده و اگر درمان نشود می توانند کشنده باشند.

شما می توانید با دانستن این چهار علامت خاموش حمله قلبی برای آن آمادگی داشته باشید:

1. درد قفسه سینه، فشار، احساس سنگینی یا ناراحتی در آن

گاهی اوقات درد ناشی از حمله قلبی ناگهانی و شدید است و تشخیص را آسان می کند. اما گاهی اوقات این دردها شدید نیست.

بیشتر حملات قلبی خاموش در واقع فقط شامل درد یا ناراحتی خفیف در مرکز قفسه سینه شما می شود. همچنین ممکن است احساس فشرده شدن یا سنگینی کنید. این علائم معمولاً به آرامی شروع می شوند. گاه از بین رفته و دوباره هویدا می شوند.

این درد می تواند با سوزش سر دل اشتباه گرفته شود.بهتر است بدن خود و مشکلاتش را بهتر بشناسید. اگر احساس می کنید چیزی درست نیست، باید توسط یک پزشک معاینه شده یا حتی به اورژانس بروید.

2. ناراحتی در سایر نواحی بدن

حمله قلبی خاموش فقط روی قلب شما تأثیر نمی گذارد. شما می توانید اثرات آن را در کل بدن خود احساس کنید. درد در این نواحی بدن را جدی بگیرید:

  • بازوها (یک یا هر دوی آنها)
  • درهایی که حالت بازگشتی دارند
  • گردن
  • فک
  • معده

این علائم می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال،  در برخی از افراد کمردرد ناشی از حمله قلبی می تواند احساس بستن یک طناب به دور آنها باشد. ممکن است فشار زیادی را روی کمر خود احساس کنید. در هر صورت، اگر فکر می کنید هر یک از این علائم  را تجربه می کنید، آنها را نادیده نگیرید.

3. مشکل در تنفس و سرگیجه

اگر احساس می‌کنید که با پیاده روی ساده یا با بالا رفتن از پله ها انگار یک ورزش سنگین یا یک دوی ماراتن انجام داده اید، ممکن است نشانه‌ عدم پمپاژ مناسب خون توسط قلب باشد. تنگی نفس می تواند با یا بدون درد قفسه سینه اتفاق بیفتد و این یک نشانه رایج از حمله قلبی خاموش است.

همچنین ممکن است احساس سرگیجه یا سبکی در داشته باشید یا غش کنید. عارضه سرگیجه برای زنانی که دچار تنگی نفس می‌شوند بیشتر از مردان است.

اگر کارهایی که قبلاً انجام آنها برایتان سخت نبود مانند مرتب کردن رختخواب، اکنون مشکل دارید، آن را بررسی کنید.

4. حالت تهوع و عرق سرد در حمله قلبی خاموش

با اینکه بیدار شدن با عرق سرد، احساس تهوع و استفراغ ممکن است از علائم آنفولانزا باشد، اما می تواند نشانه حمله قلبی خاموش هم باشد.

ممکن است بدانید که وقتی سرماخورده اید یا آنفولانزا گرفته اید، چه احساسی دارد زیرا قبل تر به آن مبتلا شده اید، اما وقتی ندای درونتان به شما می‌گوید این علائم چیز جدی‌تری هستند، به آن گوش کنید. این علائم را بسیار جدی بگیرید

1 از هر 5 حمله قلبی خاموش است، شما نمی دانید که دچار یک حمله قلبی شده اید. پس علائم را بشناسید و آنها را نادیده نگیرید.

آگاهی از علائم خاموش سکته قلبی مهم است، اما اگر آنها را نادیده بگیرید ممکن است برای شما بسیار خطرناک باشد. حتی اگر مطمئن نیستید که دچار حمله قلبی شده اید، اگر یک یا همه این علائم را دارید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. در حالی که این علائم همیشه به معنای حمله قلبی نیستند، بهتر است محتاط باشید. هر چه زودتر درمان اضطراری را دریافت کنید، احتمال زنده ماندن از حمله قلبی بیشتر می شود.

بهترین راه جلوگیری از حملات قلبی در گام اول چکاپ قلبی مثل نوار قلب و اکوی قلب و آزمایش خون است. گام بعدی داشتن رژیم غذایی سالم و کاهش فشار خون و چربی خون در سطوحی است که برای قلب شما مفید باشد.

منبع:

www.pennmedicine.org

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا