مراقبت و سلامت

رابطه کم خوابی با فشار خون بالا

برای بعضی از ما خواب یک چیز لوکس است. اما خواب یک ضرورت است و برای سلامتی بسیار مهم تلقی می شود. خواب به بدن ما امکان می دهد تا خودش را ترمیم کند. داشتن خواب کافی به عملکرد طبیعی بدن  به خصوص تنظیم فشار خون بدن و جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا در طول روز کمک می کند.

برای جلوگیری از فشار خون بالا چقدر به خواب نیاز دارم؟

بیشتر بزرگسالان حداقل به 7 ساعت خواب در شب نیاز دارند. با این حال، بیشتر افراد اذعان دارند که این میزان توصیه شده خواب را ندارند. گرچه ممکن است این وضعیت برای یک یا دو روز خوب باشد، اما خواب ناکافی به مرور زمان می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود و برخی از مشکلات سلامتی مثل فشار خون بالا را  بدتر کند.

رابطه کمبود خواب و سلامتی

بزرگسالانی که کمتر از 7 ساعت در شب می خوابند به احتمال زیاد مشکلات سلامتی همچون حمله قلبی، آسم و افسردگی داشته اند. برخی از این مشکلات سلامتی  خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته قلبی را افزایش می دهد. این مشکلات سلامتی عبارتند از:

فشار خون بالا:

در هنگام خواب طبیعی، فشار خون شما پایین می آید. داشتن مشکلات خواب به معنای این است که فشار خون شما برای مدت طولانی تری بالاتر می ماند. فشار خون بالا یکی از خطرات اصلی بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی است. شیوع فشار خون بالا در ایران حدود 18 درصد گزارش شده است.

دیابت نوع 2:

دیابت بیماری است که باعث تجمع قند در خون شما می شود. این بیماری  می تواند به عروق خونی آسیب برساند. برخی مطالعات نشان می دهد که داشتن خواب خوب و کافی ممکن است به افراد در کنترل قند خون کمک کند.

چاقی:

کمبود خواب می تواند منجر به افزایش وزن ناسالم شود. این امر به ویژه در مورد کودکان و نوجوانان که به خواب بیشتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند، صدق می کند.  چرا که کم خوابی روی بخشی از مغز که گرسنگی را کنترل می کند تأثیر می گذارد.
طبق گفته محققان آلمانی استرس شغلی، فشار خون بالا و خواب ناچیز ممکن است افراد را دچار مرگ زودرس کند. این یافته در  مجله انجمن قلب اروپا (ESC) منتشر شده است.

مطالعه ای که در آن نزدیک به 2000 کارگر مبتلا به فشار خون بالا که تقریباً 18 سال تحت پیگیری بودند و دچار هم استرس شغلی و کم خوابی بودند نشان داد که این افراد سه برابر بیشتر از کسانی که خواب کافی دارند بر اثر مشکلات قلبی می میرند.

با گذشت زمان، مشکلات خواب می تواند  به سلامت قلب شما  آسیب برساند.

آپنه خواب

این بیماری هنگامی اتفاق می افتد که مجاری تنفسی شما در طول خواب به طور مکرر مسدود شده و باعث می شود مدت زمان کوتاهی نفس بکشید. آپنه خواب می تواند به دلیل برخی مشکلات سلامتی مانند چاقی و نارسایی قلبی ایجاد شود.

آپنه خواب

آپنه خواب بر میزان اکسیژن دریافتی بدن در هنگام خواب تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله فشار خون بالا و سکته های قلبی را افزایش می دهد. این بیماری در میان سیاه پوستان، اسپانیایی تبارها و بومیان آمریکا بیشتر از سفیدپوستان است.

 

برای بهتر خوابیدن چه کاری می توان انجام داد؟

  • به یک برنامه منظم خواب پایبند باشید: هر شب در یک ساعت مشخص بخوابید و حتی آخر هفته ها نیز، در همان ساعت از خواب بیدار شوید.
  •  در اوایل روز، نور طبیعی کافی دریافت کنید. برای پیاده روی صبحگاهی یا ناهار به بیرون بروید. ( البته در دوران همه گیری کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک الزامی و ضامن سلامتی شما است)
  • در طول روز به اندازه کافی فعالیت بدنی داشته باشید.
  • از نور مصنوعی به خصوص در قبل از خواب خودداری کنید. از فیلتر نور آبی در رایانه یا تلفن هوشمند خود استفاده کنید.
  • از خوردن مشروبات الکلی و غذاهای سرشار از چربی یا قند قبل از خواب خودداری کنید.
  • اتاق خواب خود را سرد، تاریک و ساکت نگه دارید.

بهتر است برای شناسایی موانع خواب خوب، از جمله سایر شرایط پزشکی، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

طبق آمار از هر دو  فرد بزرگسال، یک نفر در برخی موارد بی خوابی کوتاه مدت را تجربه می کند و از هر 10 نفر 1 نفر ممکن است بی خوابی طولانی مدت داشته باشد. با گذشت زمان، کم خوابی می تواند منجر به عادات ناسالم شود که می تواند به قلب شما آسیب برساند همانند داشتن استرس بالاتر، کم شدن تحرک بدنی و انتخاب مواد غذایی ناسالم. کم خوابی می تواند عوارض بالینی مهمتری همچون فشار خون بالا را به همراه داشته باشد.

منبع:

www.resperate.com

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا