ریکاوری سکته قلبی می تواند از 2 هفته تا 3 ماه طول بکشد. در طول بازتوانی قلبی باید تغییراتی را در سبک زندگی خود به وجود بیاورید که ریسک سکته قلبی را در آینده کاهش دهد. این تغییرات شامل ورزش، رژیم غذایی سالم و ترک سیگار می شود.
ریکاوری سکته قلبی چه مدت طول می کشد؟
مدت زمان لازم برای ریکاوری سکته قلبی در هر فردی متفاوت است. وقتی به طور کامل بهبود پیدا کنید، می توانید به سر کار خود برگردید و فعالیت های روزانه خود را دوباره شروع کنید. مدت زمان لازم برای ریکاوری سکته قلبی به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله:
- شدت حمله قلبی
- اینکه چه زمانی تحت درمان قرار می گیرید
- نوع درمانی که برای شما انتخاب شده است؛ مثلا اگر بخاطر سکته قلبی تحت جراحی قرار گرفته اید، به مدت زمان بیشتری برای ریکاوری نیاز دارید.
- وضعیت کلی سلامت شما.
برای اطلاع دقیق از مدت زمان لازم برای ریکاوری بعد از سکته قلبی، حتما با پزشک مشورت کنید.
انتظارات بیماران در دوره بازتوانی قلبی
بازکشت به خانه بعد از سکته قلبی می تواند تا حدی ترسناک باشد. ممکن است در مورد مدت زمان لازم برای دوره ریکاوری سوالاتی داشته باشید. در چین شرایطی، توجه اطرافیان هم به شما بیشتر می شود. همانطور که به طور تدریجی به فعالیت های رومزه خود برمی گردید، متوجه تغییراتی در زمینه های زیر می شوید:
- سطح فعالیت
- ورزش
- رژیم غذایی
- احساسات
به طور کلی، به شما پیشنهاد می کنیم که بین استراحت کردن و فعال بودن در دوره ریکاوری سکته قلبی، تعادل برقرار کنید. درست است که شما به استراحت نیاز دارید، ولی هر چه زودتر بتوانید به فعالیت های ساده خود برگردید، بهتر خواهد بود. در مورد نحوه ورزش و انجام فعالیت های فیزیکی هم به دستورالعمل های پزشک خود توجه کیند. ممکن است در ابتدا، محدودیت هایی در زمینه فعالیت های فیزیکی داشته باشید.
در بازتوانی پس از سکته قلبی تا چه حد می توان فعالیت داشت؟
در هفته اولی که از بیمارستان به خانه برمی گردید، ممکن است احساس خستگی یا ضعف داشته باشید که کاملا طبیعی است. علت خستگی یا ضعف، آسیبی است که ماهیچه قلب شما در اثر سکته قلبی دیده است. قلب شما به زمان کافی برای ریکاوری نیاز دارد. بهتر است کم کم به فعالیت های مختلفی بپردازید. در ادامه، به چند نکته مفید در خصوص هفته های اول ریکاوری بعد از سکته قلبی اشاره می کنیم:
- کارهای شخصی خودتان را انجام دهید: شما می تواند خودتان لباس بپوشید، به حمام بروید و بهداشت شخصی خود را انجام دهید.
- وقتی احساس می کنید که حالتان بهتر است، کارهای سبک انجام دهید: کارهای سبک در محیط خانه شامل تا کردن لباس ها، آشپزی، شستشوی ظرف ها و غیره می شود.
- آهسته پیش بروید: لازم نیست حجم زیادی از فعالیت های مختلف را در طی یک روز انجام بدهید و اگر احساس خستگی می کنید، دست از انجام کارها بردارید و به استراحت بپردازید. سعی کنید در روز دیگر، کارهای باقیمانده را انجام دهید.
- -سعی کنید زیاد از پله ها بالا/ پایین نروید: شما می توانید از پله ها هم بالا و پایین بروید، مگر اینکه پزشک شما را از این کار منع کرده باشد.
- وسایل سنگین بلند نکنید: از بلند کردن وسایل سنگین باید خودداری کنید تا زمانی که پزشک اجازه دهید.
- به توصیه های پزشک پایبند باشید: پزشک به شما می گوید که چه زمانی می توانید رانندگی کنید، به سر کار برگردید و یا سایر فعالیت های خود را شروع کنید. به طور دقیق از دستورالعمل های پزشک پیروی کنید.
رژیم غذایی در دوره بازتوانی قلبی
رژیم غذایی شما در دوره ریکاوری سکته قلبی، شامل غذاهای سالمی می شود که برای قلب شما هم مفید هستند. با رژیم غذایی سالم از ابتلا مجدد به بیماری های قلبی هم پیشگیری می کنید. در رژیم غذایی خود:
- از میوه ها، سبزیجات و غلات استفاده کنید.
- چربی های رژیمی را از منابع سالم دریافت کنید (مثل انواع روغن های گیاهی)
- در مصرف انواع غذاهای دریایی، تخم مرغ و لبنیات زیاده روی نکنید.
- مصرف گوشت قرمز، غذاهای سرخ شده و شیرینی ها را هم محدود کنید.
در دوره بازتوانی پس از سکته قلبی هر زمان که سوالی داشتید، حتما از پزشک بپرسید. هر چه اطلاعات بیشتری از دوره بازتوانی داشته باشید، می توانید تصمیمات بهتری در خصوص بهبود و ارتقای سلامت خود بگیرید.