A-Z

تنگی دریچه آئورت

“تنگی آئورت” یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به بیماری های دریچه قلب است. درمان تنگی دریچه آئورت هم به شرایط بیمار بستگی دارد و ممکن است برای ترمیم یا جایگزینی دریچه قلب به جراحی نیاز داشته باشید. بدون درمان، تنگی آئورت روز به روز ییشرفت می کند و حتی منجر به مرگ می شود. در مقاله امروز، هر آنچه که باید در مورد تنگی آئورت بدانید را مطالعه می کنید؛ با ما همراه باشید.

منظور از تنگی آئورت چیست؟

“تنگی آئورت” به تنگ شدن دریچه آئورت گفته می شود؛ در نتیجه، جریان خون از بطن چپ به آئورت با اختلال همراه می شود و ممکن است بر روی فشار خون در دهلیز سمت چپ هم تاثیر بگذارد. اگرچه، بعضی از افراد به دلیل نقص مادرزادی دارای تنگی آئورت هستند که در اصطلاح پزشکی “دریچه آئورت دولتی” نامیده می شود، ولی این شرایط بیشتر با افزایش سن بوجود می آید که در آن، انباشت کلسیم به دریچه آئورت آسیب می رساند و از مقدار جریان خون به طرز قابل توجهی می کاهد.

علت ابتلا به تنگی آئورت چه چیزهایی می تواند باشد؟

  •  افزایش کلسیم در دریچه قلب: کلسیم یکی از مواد معدنی ای است که در خون یافت می شود. خون هم به طور مداوم در دریچه آئورت جریان می یابد، ولی تجمع کلسیم می تواند مانع جریان یافتن طبیعی خون شود. هر چند تا وقتی فرد به بالای 70 سالگی نرسد، علائم خاصی در او دیده نمی شود، ولی اگر فرد دچار نقص مادزادی در این ناحیه باشد، همین کلسیم منجر به بروز مشکلات متعدد می گردد.
  • تب روماتیسمی: گلو درد میکروبی ای که درمان نشده است هم می تواند به دریچه های قلب آسیب برساند، زیرا ممکن است منجر به تشکیل بافت اسکار در دریچه قلب شود. بافت اسکار هم می تواند دریچه قلب را تنگ کند یا اینکه سطح زبر و ناهمواری را ایجاد کند که در آن، کلسیم تجمع یابد. البته، تب روماتیسمی ممکت است به بخش های دیگر هم آسیب برساند.

علائم تنگی آئورت

تنگی دریچه آئورت در همه موارد، با نشانه همراه نیست؛ مگر اینکه مقدار جریان خونی که از ورود آن جلوگیری شده است، به میزان زیادی کاهش یابد که به دنبال آن، نشانه های زیر بوجود می آید:

اگر متوجه نشانه های بالا شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید. البته کودکان و نوزادان مبتلا به تنگی آئورت هم نشانه های متفاوتی را از خود بروز می دهند. مثل:

  • تغذیه نامناسب
  • مشکلات تنفسی
  • خستگی زیاد.

چگونه تنگی آئورت پیشرفت می کند؟

علاوه بر نشانه های احتمالی تنگی دریچه آئورت که منجر به احساس درد، بی حالی و ضعیف شدن بیمار می شود، ماهیچه دیواره سمت چپ بطن هم ممکن است ضخیم تر شود، زیرا بطن باید سخت تر کار کند تا خون را از طریق دریچه تنگی پمپاژ کند که در آئورت باز می شود.

این دیواره ضخیم شده، فضای بیشتری را در درون حفره پایینی قلب اشغال می کند که در نتیجه، فضای کافی برای خون وجود ندارد تا نیاز بدن را تامین کند. این امر ممکن است منجر به سکته قلبی شود. روش درمانی مناسب می تواند به عدم پیشرفت این بیماری کمک زیادی کند.

چه کسانی بیشتر در معرض تنگی آئورت قرار دارند؟

  •  افراد مسن: افراد مسن بالای 60 سال بیشتر در معرض تنگی آئورت قرار می گیرند. البته علائم آن تا سن 70 یا 80 سالگی نشان داده نمی شود.
  • جوانان: جوانایی که دچار نقص مادرزادی هستند، احتمال بیشتری دارد که دچار تنگی آئورت شوند.

روش های درمانی

اگر هیچ نشانه ای در بدن بیمار دیده نمی شود که حاکی از تنگی دریچه آئورت باشد یا حتی اگر نشانه ها خفیف هستند، بهترین اقدام این است که مرتب تحت نظر پزشک قرار داشته باشید و مواظب باشید که نشانه ها پیشرفت نکنند یا بدتر از قبل نشوند. با این حال، افراد مبتلا به تنگی آئورت باید حتما تحت چکاپ قرار بگیرند.

ممکن است درمان های احتمالی شامل تجویز انواع داروها، ترمیم دریچه قلب یا جایگزینی دریچه باشد.

تنگی آئورت شامل تنگ شدن دریچه آئورت می شود که در خون رسانی هم با مشکلاتی همراه است. افزایش کلسیم در دریچه قلب و تب روماتیسمی، از جمله علت ابتلا به تنگی آئورت باشد. تنگی آئورت باید در مراحل اولیه تشخیص داده شود، وگرنه خطرناک است. با افزایش سن بیشتر در معرض ابتلا به تنگی آئورت قرار می گیرید. روش های درمانی تنگی آئورت هم شامل انواع دارو و جراحی ترمیمی یا جایگزینی دریچه قلب است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا