A-Z

ناهنجاری های دریچه میترال

ناهنجاری دریچه میترال به مشکلاتی در دریچه واقع شده بین حفره های قلب سمت چپ (دهلیز چپ و حفره چپ) اشاره دارد. شدت این ناهنجاری می تواند خفیف تا شدید باشد. مشکلات  دریچه میترال به سه نوع تقسیم می شود و بعضی از انواع آن در بین زنان شایع تر است. ناهنجاری های دریچه میترال، انواع آن و علت هایی که در پشت این ناهنجاری ها نهفته است.

چرا بعضی از افراد درگیر ناهنجاری های دریچه میترال می شوند؟

برای اینکه علت ابتلا به ناهنجاری دریچه میترال را درک کنید، بهتر است اول، در موارد نحوه فعالیت قلب اطلاعات بدست بیاورید. دریچه میترال یکی از چهار دریچه قلب است که جریان خون را در جهت درستی هدایت می کند. هر دریچه دارای دو لت است که در طی هر ضربان، باز و بسته می شوند. اگر دریچه ای به درستی باز و بسته نشود، جریان خون از قلب به بدن کاهش می یابد. این مشکلات می تواند به صورت مادرزادی رخ دهد یا اینکه به دلایل دیگر، فرد دچار این ناهنجاری شود.

در مواردی که ناهنجاری شدید باشد، قلب هم به مرور زمان آسیب جدی می بیند. بیماری های دریچه میترال انواع متفاوتی دارند و بعضی از افراد هم ممکن است دارای چند نوع ناهنجاری دریچه باشند.

انواع بیماری های دریچه میترال

  1. نارسایی دریچه میترال: ممکت است دریچه های دولتی میترال به خوبی بسته نشوند و در نتیجه، خون به سمت عقب برگردد. قلب هم نمی تواند به درستی کار کند.
  2. باریک شدگی دریچه میترال: دریچه های دولتی میترال ضخیم شده و حتی با یکدیگر ادغام می شوند. این مسئله باعث می شود دریچه میترال تنگ و باریک شود. در نتیجه، خون از دهلیز چپ به حفره چپ جریان می یابد. قلب باید سخت تر از قبل فعالیت داشته باشد و بخاطر همین، ماهیچه قلب ضعیف می شود.

در بیشتر موارد، باریک شدگی دریچه میترال به دلیل تب روماتیسمی ایجاد می شود. در واقع، تب روماتیسمی شایع ترین علت بروز مشکلات دریچه میترال به شمار می آید. این تب، به دلیل عفونتی که ایجاد می کند، بر روی قلب تاثیر می گذارد. البته، مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت های باکتریایی می تواند احتمال بروز چنین مشکلاتی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

  1. افتادگی دریچه میترال: این نوع ناهنجاری، نسبت به انواع دیگر شایع تر است. لت های دریچه میترال بسیار کش می آیند و دهلیز سمت چپ دچار تورم می شود. همین مسئله مانع از بسته شدن کامل دریچه میترال می شود. گاهی اوقات، افتادگی دریچه میترال منجر به به نارسایی دریچه میترال می شود.
مشکلات دریچه میترال
مشکلات دریچه میترال

علائم ناهنجاری های دریچه میترال

ممکن است با گذشت چند سال، بسیاری از افراد هیچگونه نشانه ای نداشته باشند، ولی به صورت کلی، علائم دریچه میترال شامل موارد زیر می شود:

  •  خستگی غیرعادی
  •  صدای غیرعادی قلب
  •  ضربان قلب نامنظم
  •  تنگی نفس

چه عواملی باعث بروز ناهنجاری های دریچه میترال می شود؟

عوامل متعددی وجود دارد که می تواند ریسک ابتلا به بیماری های دریچه میترال را افزایش دهد؛ مثل:

  •  افزایش سن
  •  عفونت های خاصی که بر روی قلب تاثیر می گذارند
  •  حمله قلبی و بعضی از انواع بیماری های مربوط به قلب
  •  استفاده از داروهای خاص
  •  انواع نواقص مادرزادی قلب.

آیا پرتو درمانی هم منجر به ابتلا به ناهنجاری های دریچه میترال می شود؟

افرادی که در قسمت قفسه سینه خود پرتو درمانی انجام می دهند، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به ناهنجاری دریچه میترال قرار می گیرند. معمولا 10 الی 20 سال طول می کشد تا افراد متوجه مشکلات دریچه میترال شوند.

ناهنجاری های دریچه میترال منجر به بروز چه مشکلاتی می شود؟

ناهنجاری های دریچه میترال منجر به مشکلات متعددی می شود؛ مثل:

  •  تپش قلب
  •  فشار خون بالا
  •  لخته خون
  •  سکته

تشخیص انواع مختلف مشکلات دریچه میترال 

انواع مختلف مشکلات دریچه میترال با تست فیزیکی تشخیص داده می شود. پزشک متخصص قلب برای تشخیص نوع ناهنجاری به صدای  قلب شما گوش می دهد.

  •  نارسایی دریچه میترال: قلب شما صدای خس خس می دهد و وقتی دریچه میترال باز می شود، خون از آن عبور می کند و صدایی شبیه به یک بشکن با انگشت می دهد.
  •  باریک شدگی دریچه میترال: قلب شما صدای خس خس می دهد و خون وارد مسیر اشتباهی در دهلیز چپ می شود.
  •  افتادگی دریچه میترال: قلب شما، اول صدای تلق (کلیک) و بعد، صدای خس خس می دهد.

ناهنجاری دریچه میترال بر روی همه افراد و درهمه گروه های سنی اثر می گذارد. بعضی از نوزادان با این ناهنجاری ها متولد می شوند. بعضی از بزرگسالان هم ناگهان و به دلیل عفونت در قلب خود یا حتی به دلیل حمله قلبی، دچار ناهنجاری های دریچه میترال می شوند. معمولا، این ناهنجاری به مرور در بزرگسالان پیشرفت می کند. در بین زنان، افتادگی دریچه میترال شایع تر است. با این حال، ابتلا به افتادگی دریچه میترال در مردان، خطرناک به نظر می رسد، زیرا منجر به باریک شدگی شدید دریچه میترال می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا