سندرم بروگادا
آیا تا به حال نام سندرم بروگادا را شنیده اید؟ “سندرم بروگادا” یک بیماری نادر ولی خطرناک به شمار می آید که به بی نظمی در ضربان قلب مربوط می شود. افرادی که دارای این سندرم هستند، ضربان قلب آنها به طور نامنظم است. درمان بروگادا شامل کاهش تب و خودداری از مصرف داروهایی می شود که ممکن است منجر به بی نظمی در ضربان قلب شود. در این مقاله تلاش کرده ایم به طور خلاصه در مورد این سندرم نادر توضیحاتی را ارائه بدهیم؛ با ما همراه باشید.
علائم سندرم بروگادا
بیشتر اوقات، سندرم بروگادا هیچگونه علائم قابل توجهی را به دنبال ندارد. حتی جالب است بدانید که بسیاری از افرادی که دارای سندرم بروگادا هستند، از وجود آن کاملا بی خبر هستند. علائم بروگادا شامل موارد زیر می شود:
- سرگیجه
- ضعف
- تنگی نفس (مخصوصا در شب)
- ضربان قلب نامنظم و سریع
در واقع، مهم ترین نشانهبروگادا، نتیجه غیرعادی نوار قلب (ECG) است؛ نوار قلب، تستی است که فعالیت الکتریکی قلب را می سنجد.
علت بوجود آمدن سندرم بروگادا
هر یک از ضربان های قلب به وسیله سیگنال الکتریکی ای تحریک می شوند که توسط سلول های خاصی در حفره بالایی و سمت راست قلب بوجود می آیند. سوراخ ها و منفذهای کوچک که در اصطلاح “کانال” نامیده می شود، فعالیت الکتریکی را در هر یک از این سلول ها هدایت می کنند و منجر به تپش قلب می شوند.
در سندرم بروگادا، تغییر در این کانال ها منجر به تپش قلب به صورت بسیار سریع می شود و در واقع، ریتم خطرناکی را به وجود می آورد؛ در نتیجه، قلب خون کافی به سایر اندام های بدن پمپاژ نمی شود. اگر ریتم نامنظم برای مدت زمان کوتاه ادامه داشته باشد، می تواند باعث از حال رفتن فرد شود. اگر ضربان قلب نامنظم متوقف نشود، احتمال مرگ بر اثر ایست قلبی وجود دارد.
مکن است بروگادا در اثر موارد زیر هم بوجود آید:
- مشکل ساختاری در قلب که تشخیص آن سخت است
- عدم تعادل مواد شیمیایی ای که به فرستادن سیگنال های الکتریکی در بدن کمک می کند (الکترولیت)
- استفاده از داروهای خاص یا حتی کوکائین.
سندرم بروگادا، بیشتر اوقات به دلیل سابقه خانوادگی و ژنتیکی به فرد انتقال می یابد. طبق تحقیقات انجام شده، مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بروگادا قرار دارند. توجه داشته باشید که خود تب، منجر به این سندروم نمی شود، بلکه قلب را تحریک کرده و باعث ضعف و یا ایست ناگهانی قلب می شود؛ بنابراین، اگر در خانواده شما کسی دارای سندرم بروگادا است، حتما تست ژنتیک انجام دهید تا مشخص شود که آیا شما هم در معرض ابتلا به این وضعیت هستید یا خیر.