رژیم غذایی

خوردن این 7 میوه برای قلب را فراموش نکنید

قلب یکی از مهم‌ترین اعضای بدن است که وظیفه پمپاژ خون به تمام بدن را بر عهده دارد. سلامت قلب برای حفظ سلامت عمومی بدن ضروری است. یکی از راه‌های مهم برای حفظ سلامت قلب، پیروی از یک رژیم غذایی سالم است. میوه‌ها به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر، نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می‌کنند. در این مقاله به معرفی 5 میوه برای قلب و عروق می‌پردازیم.

چرا خوردن میوه برای سلامت قلب مفید است

هر کدام از این میوه ها، سرشار از مواد مغذی ای هستند که می تواند کلسترول و فشار خون بالا را کاهش داده و به شما در کاهش وزن اضافه کمک کنند.

  • آنتی‌اکسیدان‌ ضروری برای سلامت قلب

آنتی‌اکسیدان‌ها به محافظت از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌های بدن، از جمله سلول‌های قلب، آسیب برسانند.

  • فیبر:

فیبر به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کند. کلسترول بد خون می‌تواند به دیواره‌های شریان‌ها آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

  • ویتامین C:

ویتامین C به تولید کلاژن کمک می‌کند. کلاژن یک پروتئین مهم است که به تقویت دیواره‌های شریان‌ها کمک می‌کند.

  • مواد معدنی:

مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم به تنظیم فشار خون کمک می‌کنند. فشار خون بالا یکی از عوامل خطر اصلی بیماری‌های قلبی است.

برای سلامت قلب این میوه ها را بخورید

بیمارستان قلب آمریکا، طی تحقیقی چند میوه ارزان و قابل دسترس را برای تقویت سلامت قلب معرفی کرده است. با خوردن این میوه ها خطر حمله قلبی و سکته مغزی در شما کاهش می یابد:

1- سیب

برای خرید سیب بهتر است سیب هایی را انتخاب کنید که پوست براق و بدون لکه داشته باشند. انواع مختلفی از سیب ها در طول سال در بازار موجود است. فلاونوئیدهای موجود در سیب با کاهش چسبندگی پلاکت در رگ ها، کاهش کلسترول و شل کردن شریان ها باعث تقویت سلامت قلب می شود.

  • سیب ها را در یخچال نگهداری کنید.
  • مدت ماندگاری سیب ها در یخچال 5 تا 7 روز است.
  • ماندگاری سیب های قرمز و یا زرد به نسبت دیگر سیب ها کمتر است.
  • می توانید از سیب ها برای میان وعده، سالاد و یا از نوع پخته شده آن استفاده کنید.

 

2- زرد آلو برای سلامت قلب

زرد آلو یک میوه برای قلب است. این میوه خوشمزه را هم به صورت قیصی و هم به صورت تازه می توان مصرف کرد. زرد آلو سرشار از ویتامین های E، C، A و K؛ فیبر و کاروتنوئیدها است.

  • سعی کنید در هنگام خرید زرد آلو، آنهایی را که سفت و دارای رنگ نارنجی و زرد پر رنگ هستند انتخاب کنید.
  • زرد آلو را می توانید در کیسه های پلاستیکی و در یخچال به مدت یک هفته نگه داری کنید.
  • می توانید زرد آلو را خرد کرده و آن را به غلات گرم و یا سرد خود اضافه کنید.
  • زرد آلو های خشک شده، طعم غذاهای خاورمیانه ای را به غذاهای شما می دهد. مثل تاس کباب.

3- موز

موز سرشار از ویتامین های B6 و C، فیبر، منیزیم و پتاسیم است. پتاسیم و منیزیم موجود در موز، فشار خون را کاهش می دهد. موز میوه ای سرشار از پتاسیم است. این ماده معدنی نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد.

  • سعی کنید موز های سفت با ساقه های محکم را انتخاب کنید. اندازه روی کیفیت موز تأثیری ندارد.
  • موز ها را در دمای اتاق نگهداری کنید.
  • بهتر است موز ها را تازه تازه مصرف کنید.
  • اگر موز لکه دار یا سیاه شد، آنها را در فیریزر نگهداری کنید تا بعدا در تهیه غذاها و دسر استفاده شوند.

 4- انواع توت برای قلب

توت ها شامل ویتامین C، فولات، فیبر، منگنز و پتاسیم هستند. توت ها موجب افزایش کلسترول خوب (HDL)، کاهش کلسترول بد و همچنین کاهش فشار خون شده و سلامت قلب را تضمین می کنند.

خانواده توت ها برای سلامت قلب
(بلوبری، توت سیاه و سفید، توت فرنگی، تمشک و…)
  • در هنگام خرید سعی کنید که توت های روشن و درخشان را انتخاب کنید.
  • می توانید انواع توت ها را 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
  • می توانید توت ها را فیریز کنید. توت های منجمد به همان اندازه تازه و مقوی هستند.

5-طالبی و سلامت قلب

طالبی سرشار از ویتامین های B6 ،A ،C، فولات، پتاسیم و فیبر است.

  • در هنگام خرید طالبی، آنهایی را انتخاب کنید که با اندکی فشار به ته طالبی، بوی ان را حس کنید. بهترین زمان خرید طالبی در فصل تابستان است.
  • طالبی می تواند تا 5 روز در جای خنک سالم بماند.
  • می توانید طالبی را برش های کوچکی بزنید و در کیسه و داخل فیریز نگهداری کنید.
  • بهترین نوع سرو، طالبی ای است که کمی یخ زده باشد و یا با یخ مخلوط شده باشد.

از آنجا كه كلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه‌ساز بروز بیماری‌ های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی برای كنترل این سه فاكتور مفید است و در سلامت قلب نقش كارآمدی دارد. البته افرادی كه بیماری دیابت دارند بهتر است در مصرف طالبی احتیاط کنند.

میوه طالبی برای سلامت قلب و عروق
میوه طالبی برای سلامت قلب و عروق

برای سلامت قلب چه قدر باید میوه بخوریم؟

برای به دست آوردن بیشترین تأثیر از خوردن میوه ها بهتر است ابتدا این پیشنهادات تغذیه ای را دنبال کنید:

  • همیشه میوه های تازه و رسیده را به جای کمپوت، آبمیوه یا میوه های فیریز شده انتخاب کنید.
  • روزانه حداقل سه واحد میوه و سبزیجات تازه مصرف کنید.
  • برای کنترل قند قون و تیری گلیسیرید، میوه های رسیده را به جای نوشیدن آب میوه بخورید.

پیشنهادات تغذیه ای برای خوردن میوه ها برای افراد مختلف

گروه سنی تعداد میوه در روز
بزرگسالان حداقل 2 تا 3 فنجان
کودکان و نوجوانان حداقل 1 تا 2 فنجان
زنان باردار و شیرده حداقل 2 تا 4 فنجان
افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی حداقل 4 تا 5 فنجان

آیا می توانم به جای میوه از آب میوه استفاده کنم

خیر، نمی‌توان به جای میوه از آب میوه استفاده کرد. آب میوه، اگرچه حاوی بسیاری از مواد مغذی موجود در میوه است، اما فاقد فیبر است. فیبر یک ماده مغذی ضروری برای سلامت قلب است که به کاهش کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب خون (HDL) کمک می‌کند.

معایب استفاده از آب میوه به جای میوه:

  • کاهش دریافت فیبر: آب میوه فاقد فیبر است. فیبر یک ماده مغذی ضروری برای سلامت قلب است که به کاهش کلسترول بد خون (LDL) و افزایش کلسترول خوب خون (HDL) کمک می‌کند.
  • افزایش دریافت قند: آب میوه حاوی قند بالایی است. مصرف بیش از حد قند می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.
  • افزایش کالری دریافتی: آب میوه کالری بالایی دارد. مصرف بیش از حد کالری می‌تواند باعث افزایش وزن و چاقی شود که خود از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

میوه‌ها به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر، نقش مهمی در سلامت قلب و عروق ایفا می‌کنند. مصرف روزانه میوه  های مخصوص برای قلب، به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
نوبت دهی فوق تخصص قلب ویژه نوروز 1402
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
راه اندازی بخش تخصصی واریس