بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از گرفتگی و تنگی عروق

ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی، ورزش و رفتار شخصی می تواند اثرات مفید و ملموسی روی فاکتور های خطرزای بیماری گرفتگی و تنگی عروق مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و اضافه وزن داشته باشد. تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی در کنار درمان می تواند از پیشرفت انسداد و تنگی عروق شما کمک کند.
برخی از غذاهای سالم و رژیم های غذایی مثل DASH برای قلب واقعاً مثل دارو برای رگ های خونی عمل می کنند و بهترین روش برای پیشگیری یا کنترل بیماری های قلبی و تنگی عروق هستند.
برای جلوگیری از بیماری های قلبی خوردن نوشیدنی های گازدار را کنار بگذارید.
سالانه 180000 نفر به طور حیرت انگیزی در سراسر جهان به دلیل مصرف نوشیدنی های گازدار و قندی می میرند و حدود 45000 نفر از این مرگ ها ناشی از حملات قلبی است. افرادی که مقدار زیادی نوشیدنی های گازدار و قندی می نوشند تمایل به افزایش وزن، دیابت و گرفتگی زودرس قلب دارند.
نوشابه همچنین باعث افزایش قند خون می شود که پروتئین ها و چربی ها را بهترکیبات سمی تبدیل می کند. این کار به عروق آسیب رسانده و باعث گرفتگی و تنگی عروق می شود.

محققان دانشگاه هاروارد در بیش از دو دهه مطالعه، دریافته اند که زنانی که بیش از دو وعده نوشیدنی قندی در روز مصرف می کنند 40٪ بیشتر از زنانی که کمتر می نوشند، به بیماری های قلبی مبتلا می شوند.
در این مطالعه مردانی که بیشتر نوشابه مصرف می کنند، 20 درصد بیشتر از کسانی که کمتر نوشابه می خورند، دچار حمله قلبی می شوند.
پیشنهاد ما:
خوردن نوشابه را کنار بگذارید. اگر روزانه چند لیوان نوشیدنی های قندی و گازدار می خورید، واقع بینانه مصرف آن را کاهش دهید. با جایگزینی یکی از لیوان ها با آب شروع کنید. یا می توانید نیمی از محتوای نوشیدنی خود را با نصف لیوان آب مخلوط کنید. با گذشت زمان، کمتر و کمتر نوشابه بنوشید تا به مصرفتان به صفر برسد.
سبزیجات
تقریباً هر آنچه در فروشگاه مواد غذایی خود می توانید خریداری کنید، دارویی واقعی برای بدن است. یک برنامه غذایی سالم برای قلب شامل بسیاری از غذاهای گیاهی است که سرشار از ویتامین، مواد معدنی، فیبر و عناصر غذایی گیاهی خاص هستند و برای تنگی عروق مفید اند.
به عنوان مثال مارچوبه، فلفل دلمه ای و بوک چوی منابعی غنی از ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B6 هستند که به کاهش هموسیستئین (اسید آمینه مرتبط با بیماری های قلبی) و پروتئین واکنشی سی (نشانگر التهاب) کمک می کند.
هویج، گوجه فرنگی، مرکبات و موز سرشار از کاروتنوئیدها از جمله لیکوپن (آنتی اکسیدان مهم) است. مطالعات مرکز بهداشت پرستاران هاروارد و متخصصان بهداشت نشان می دهد، افرادی که هشت وعده یا بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده می کنند 30 درصد کمتر از افرادی که 1 وعده یا کمتر از سبزیجات مصرف می کنند، دچار حملات و بیماری های قلبی می شوند.
پیشنهاد ما:
یک وعده میوه و سبزی بیشتر از دیروز بخورید و این کار را به مدت یک هفته ادامه دهید. هفته بعد، یک وعده دیگر به رژیم غذاییتان اضافه کنید. این کار را ادامه دهید تا زمانی که از پنج وعده در روز عبور کنید. در حالت ایده آل، این کار را تا جایی ادامه دهید تا بین هشت تا 12 وعده برسید.
سبزیجات پهن برگ
کاهو، چغندر، کلم پیچ، اسفناج و برخی دیگر از سبزیجات پهن برگ سرشار از نیترات هستند. نیترات نوعی ازت است که این گیاهان از خاک جذب می کنند. ترکیبات این ماده در طی فرایند هضم در بدن، به گاز مهم اکسید نیتریک تبدیل می شود.

این گاز باعث می شود تا عروق در برابر انقباض، پلاک و انعقاد خون مقاوم باشند. بنابراین از بروز سکته های قلبی و تنگی عروق جلوگیری می کنند. محققان دانشگاه کوئین مری لندن اخیراً دریافتند کسانی که یک وعده غذایی سرشار از نیترات – مانند یک کاسه کاهو – مصرف کرده اند، فقط در عرض چند ساعت افت فشار خونی تا حد 11.2 میلی متر جیوه را تجربه کرده اند. این کاهش فشار خون در تمام طول روز ادامه داشته است.
پیشنهاد ما:
به همه چیز سبزی پهن برگ اضافه کنید (سوپ، ساندویچ، اسموتی و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید). حتی می توانید هر روز یک لیوان آب چغندر میل کنید.
ادویه و گیاهان دارایی

یکی از ساده ترین روش ها برای محافظت از قلب، مصرف ادویه و گیاهان دارویی است. بسیاری از گیاهان و ادویه ها خاصیت دارویی برای بدن دارند. در واقع گیاهان دارویی و ادویه ها حاوی همان مواد شیمیایی محافظتی هستند که به طور طبیعی برای دفع آفات و بیماری ها از آنها استفاده می کنند.
هنگامی که ما این مواد شیمیایی را از طریق ادویه و گیاه هان دارویی وارد بدن می کنیم، سلول های بدن ما نیز در برابر بیماری محافظت می شود. تحقیقات ثابت کرده است که آلیوم موجود در سیر باعث بهبود کلسترول خون، کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و تنگی عروق می شود.
زردچوبه غنی از کورکومین است که کلسترول بد، تری گلیسیرید و قند خون را کاهش می دهد. زنجبیل یک گیاه ضد التهاب طبیعی است که خون را رقیق می کند. دارچین ادویه شیرینی است که جریان خون در عروف را بهبود بخشیده و قند خون را به حالت طبیعی بر می گرداند.
پیشنهادما:
ادویه پای سیب (حاوی دارچین، میخک، فلفل و جوز هندی) را روی میوه، بلغور جو دوسر و حتی روی نوشیدنی خود بپاشید. مخلوط ادویه ایتالیایی را نیز می توانید روی سالاد، سوپ، سیب زمینی و غذاهای دیگر اضافه کنید.
ماهی SMASH
SMASH مخفف ماهی ساردین، ماهی خال مخالی، آنچوی، ماهی قزل آلا و شاه ماهی است. این ماهی ها مقدار کمی جیوه و سموم دیگر دارند اما حاوی امگا 3 زیادی هستند.

امگا 3 برای کاهش التهاب، اختلالات ریتم قلب، سطح تری گلیسیرید و فشار خون بالا مفید است. رژیم های غذایی غنی از این نوع چربی از جمع شدن پلاک در عروق شما و در نتیجه گرفتگی و تنگی عروق جلوگیری کند.
پیشنهاد ما:
خود را به خوردن دو وعده ماهی در هفته مقید کنید، اما از خوردن ماهی های بزرگ مانند شمشیرماهی که جیوه بالایی دارند خودداری کنید.
برای جلوگیری از گرفتگی و تنگی عروق، چای بنوشید
این نوشیدنی منبعی غنی از فلاونوئیدها است که به خنثی سازی اکسیداسیون در بدن کمک می کند. فلاونوئیدهای خاص موجود در چای سبز به نام کاتچین، از سلولهای ما محافظت می کنند. انواع چای از چند طریق بیماری های قلبی، انسداد و تنگی عروق را متوقف می کنند، همچون جلوگیری از جذب کلسترول غذا در بدن، تنظیم سطح قند خون و تسکین التهاب.
پیشنهاد ما:
روزانه یک فنجان بیشتر از قبل چای بنوشید. برای مثال اگر در حال حاضر روزانه یک فنجان چای می نوشید، هدف خود را روی مصرف سه فنجان در روز قرار دهید. بگذارید چای سه تا پنج دقیقه دم بکشد تا میزان کاتچین در آن افزایش یابد.
نوشیدن قهوه در حد متوسط می تواند به شما در جلوگیری از گرفتگی و تنگی عروق کمک کند.
سالها به افرادی که در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی بودند گفته می شد که از قهوه خودداری کنند. اما مطالعات جدید نشان می دهد خوردن قهوه بدون خامه و شیرین کننده های مصنوعی، به طرز شگفت انگیزی سالم است.
علی رغم کافئین موجود در قهوه، یک فنجان از آن در واقع فشار خون را کاهش می دهد. البته اگر خوردن قهوه باعث ایجاد تپش قلب در شما می شود، به واکنش بدن خود گوش فرا دهید و از خوردن آن صرف نظر کنید.
پیشنهاد ما:
بیش از 4 فنجان قهوه در روز نخورید. یک مطالعه نشان داده است که نوشیدن بیش از چهار فنجان قهوه در روز طول عمر را کم می کند. بنابراین از خوردن قهوه خود لذت ببرید اما آن را به مقدار معقول مصرف کنید.
منبع: