بیماری ها

اکو در نارسایی قلبی چه نقش و مزیتی دارد؟

نارسایی قلبی شرایطی است که در آن قلب نمی تواند خون کافی را برای تأمین نیازهای بدن پمپ کند. در بعضی موارد ، قلب نمی تواند به اندازه کافی از خون پر شود. در موارد دیگر ، قلب نمی تواند با نیروی کافی خون را به بقیه بدن ارسال کند. برخی از افراد هر دو مشکل دارند. که برای اطمینان از این مشکل پزشک اکو در نارسایی قلبی را توصیه خواهد کرد.

 

اصطلاح نارسایی قلبی به این معنا نیست که قلب شما متوقف شده یا در حال متوقف کردن وظیفه خود است. اما نارسایی قلبی یک وضعیت جدی است که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. که متخصص قلب و عروق خوب مطمئنا در اولین گام به بیمار خود اکو در نارسایی قلبی را توصیه خواهند کرد.

 

بررسی اجمالی اکو در نارسایی قلبی

نارسایی قلبی با گذشت زمان بیشتر می شود و عملکرد پمپاژ قلب ضعیف تر می شود. این بیماری فقط در سمت راست قلب تأثیر می گذارد، یا می تواند هر دو طرف قلب را تحت تأثیر قرار دهد. البته در بیشتر موارد ، هر دو طرف قلب را درگیر می کند.

 

نارسایی قلبی در سمت راست اتفاق می افتد اگر قلب نتواند خون کافی را به ریه ها برای تبادلات اکسیژن پمپ کند. نارسایی قلبی در سمت چپ هم زمانی رخ می دهد اگر قلب نتواند به اندازه کافی خون غنی از اکسیژن را به بقیه بدن ارسال کند.

نارسایی قلبی سمت راست ممکن است باعث جمع شدن مایعات در پاها، مچ پا، ساق پا، کبد، شکم و رگهای گردن شود. نارسایی قلبی سمت راست و چپ نیز ممکن است باعث تنگی نفس و خستگی (سرگیجه) شود.

 

دلایل اصلی نارسایی قلبی بیماری هایی هستند که به قلب آسیب می رسانند. این بیماری ها شامل:

  • بیماری ایسکمیک قلب
  • فشار خون بالا
  • دیابت

 

بیماری نارسایی قلبی در آینده

نارسایی قلبی یک بیماری بسیار شایع است. که هم کودکان و هم بزرگسالان می توانند این بیماری را داشته باشند، اگرچه علائم و درمانها متفاوت است. موضوع سلامت بر نارسایی قلبی در بزرگسالان متمرکز است. که پزشک متخصص قلب در اولین گام برای تشخیص آن اکو در نارسایی قلبی را توصیه کرده و باتوجه به نتایج آن روش های درمانی را انتخاب می کند.

 

در حال حاضر نارسایی قلبی درمانی ندارد. با این حال ، درمان هایی از جمله داروها و تغییر در شیوه زندگی می تواند به افرادی که دارای این بیماری هستند، زندگی طولانی تر و فعال تری ببخشد. محققان همچنان به مطالعه روش های جدید برای درمان نارسایی قلبی و عوارض آن می پردازند.

 

 

نارسایی احتقانی قلب

نارسایی قلبی سمت چپ

این در شرایطی است که قلب نمی تواند به اندازه کافی خون غنی از اکسیژن را به سراسر بدن ارسال کند.

نارسایی قلبی سمت راست

این در شرایطی است که قلب نمی تواند به اندازه کافی پر از خون شود.

Cor pulmonale

این اصطلاح به نارسایی قلبی سمت راست ناشی از فشار خون بالا در شریان های ریوی و بطن راست (محفظه قلب راست) اشاره دارد.

 

شرایطی که باعث آسیب دیدن یا کار بیش از حد عضله قلب می شود باعث نارسایی قلبی می شود. با گذشت زمان، قلب ضعیف می شود. قادر به پر شدن از خون کافی و یا پمپ کردن خون نیست. با ضعف قلب، پروتئین ها و مواد خاصی ممکن است در خون رها شوند. این مواد تأثیر سمی بر قلب و جریان خون دارند و نارسایی قلبی را بدتر می کنند.

 

علل نارسایی قلبی شامل موارد زیر است:

 

  • بیماری ایسکمیک قلب
  • دیابت
  • فشار خون بالا
  • سایر بیماری ها یا بیماری های قلبی
  • عوامل دیگر

 

نارسایی قلبی بیشتر در موارد زیر است:

 

  • افرادی که ۶۵ سال و بیشتر سن دارند. پیری می تواند عضله قلب را تضعیف کند. افراد مسن نیز ممکن است سال ها بیماری داشته باشند که منجر به نارسایی قلبی شود.
  • افرادی که اضافه وزن دارند. وزن بیش از حد فشار را بر قلب افزایش می دهد. اضافه وزن نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. این بیماری ها می توانند منجر به نارسایی قلبی شوند.
  • افرادی که دچار حمله قلبی شده اند. آسیب دیدگی به عضله قلب در اثر حمله قلبی باعث ضعف عضله قلب می شود.
  • کودکانی که نقص مادرزادی قلب دارند نیز می توانند به نارسایی قلبی مبتلا شوند. این نقایص در صورتی رخ می دهد که قلب، دریچه های قلب یا رگ های خونی در نزدیکی قلب در حالی که کودک در رحم است به درستی شکل نگیرد. نقص مادرزادی قلب می تواند قلب را سخت تر کند. این باعث ضعف عضله قلب می شود و می تواند منجر به نارسایی قلبی شود. کودکان علائم نارسایی قلبی ندارند و همانند بزرگسالان معالجه مشابهی ندارند. بنابراین این مشکل بیشتر در بزرگسالان مطرح می شود.

 

نحوه جلوگیری از بیماری نارسایی قلبی و عدم نیاز به اکوکاردیوگرافی

شما می توانید برای جلوگیری از نارسایی قلبی قدم بردارید. هرچه زودتر شروع کنید با کمک تست اکو در نارسایی قلبی و با تشخیص به موقع، احتمال جلوگیری یا به تأخیر انداختن این شرایط بهتر می شود.

 

برای افرادی که قلب سالم دارند

اگر قلبی سالم دارید، می توانید برای جلوگیری از بیماری های قلبی و نارسایی قلبی اقداماتی انجام دهید. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی:

  • از مصرف داروهای غیرقانونی خودداری کنید.
  • عادات سبک زندگی سالم قلب را تصویب کنید.

 

برای افرادی که در معرض خطر زیادی برای نارسایی قلبی هستند

حتی اگر در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی هستید، می توانید برای کاهش خطر و نیاز به اکو در نارسایی قلبی قدم بردارید. افرادی که در معرض خطر هستند، شامل کسانی اند که به بیماری ایسکمیک قلب، فشار خون بالا یا دیابت مبتلا هستند.

 

هر شرایطی که می تواند باعث نارسایی قلبی شود را درمان و کنترل کنید. داروهایی را که پزشک تجویز می کند، مصرف کنید.

برای مراقبت مداوم به پزشک مراجعه کنید.

 

برای افرادی که دچار آسیب قلبی هستند اما هیچ علامتی از نارسایی قلبی را ندارند

اگر آسیب قلبی دارید اما علائمی از نارسایی قلبی ندارید، می توانید خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهید. علاوه بر مراحل فوق، داروهای خود را طبق دستورالعمل مصرف کنید تا بتوانید بار کاری قلب خود را کاهش دهید.

 

علائمی که باعث نیاز شما به انجام اکو در نارسایی قلبی می شوند

شایع ترین علائم و نشانه های نارسایی قلبی عبارتند از:

 

  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • خستگی
  • تورم در مچ پا، ساق پا، پاها، شکم و رگ های گردن

آب آوردن ریه ها در اثر نارسایی قلبی

همه این علائم نتیجه تجمع مایعات در بدن شماست. با شروع علائم، ممکن است بعد از تلاش روتین روزانه، مانند بالا رفتن از پله ها، احساس خستگی و کمبود نفس کنید.

 

هرچه قلب شما ضعیف تر شود، علائم بدتر می شوند. ممکن است بعد از لباس پوشیدن یا پیاده روی در اتاق احساس خستگی و تنگی نفس کنید. بعضی از افراد هنگام خواب، تنگی نفس دارند.

 

ایجاد مایعات ناشی از نارسایی قلبی همچنین باعث افزایش وزن، تکرر ادرار و سرفه در شب و هنگام خوابیدن می شود. این سرفه ممکن است نشانه ادم حاد ریوی (e-DE-ma) باشد. این شرایطی است که در آن مایعات بیش از حد در ریه های شما جمع شده اند. این شرایط نیاز به درمان اضطراری دارد.

 

نحوه تشخیص بیماری قلبی نارسایی

پزشک شما بر اساس تاریخچه پزشکی و خانوادگی، معاینات بدنی و نتایج تست، نارسایی قلبی را تشخیص خواهد داد. علائم و نشانه های نارسایی قلبی همچنین در سایر شرایط رایج است. بنابراین، پزشک شما این مراحل را انجام می دهد:

 

  • دریابید که آیا شما یک بیماری دارید که می تواند باعث نارسایی قلبی شود، مانند بیماری ایسکمیک قلب، فشار خون بالا یا دیابت.
  • بررسی کنید که قلب شما خون را به خوبی پمپاژ می کند.
  • تشخیص زودرس و درمان به موقع می تواند به افرادی که نارسایی قلبی دارند، زندگی طولانی تر و فعال تری ببخشد.

 

تاریخچه پزشکی و خانوادگی

پزشک از شما سؤال خواهد کرد که آیا شما یا سایر افراد خانواده خود به بیماری مبتلا شده اید که می تواند باعث نارسایی قلبی شود.

 

پزشک در مورد علائم شما نیز سؤال خواهد کرد. او می خواهد بداند که چه علائمی را تجربه می کنید، چه موقع بروز می کند، چه مدت آن ها را داشته اید و چقدر شدید هستند.

 

معاینه بدنی

در طی معاینه بدنی ، پزشک شما:

  • به صداهای قلبتان که عادی نیستند گوش می دهد
  • به صداهایی که در اثر تجمع مایعات در ریه ها ایجاد شده گوش می دهد
  • به دنبال تورم در مچ پا، ساق پا، پاها، شکم و رگ های گردن خواهد بود

 

تست های تشخیصی

هیچ آزمایش واحدی نمی تواند نارسایی قلبی را تشخیص دهد. اگر علائم و نشانه هایی از نارسایی قلبی دارید، پزشک ممکن است یک یا چند آزمایش را توصیه کند.

 

همچنین ممکن است پزشک شما را به یک متخصص قلب و عروق ارجاع دهد. و او تست های زیر را برای شما توصیه کند:

الکتروکاردیوگرام در نارسایی قلبی

EKG(الکتروکاردیوگرام)

EKG  یک آزمایش ساده و بدون درد است که فعالیت الکتریکی قلب را تشخیص داده و ثبت می کند. آزمایش نشان می دهد که ضربان قلب شما طبیعی (ثابت یا نامنظم) است. همچنین قدرت و زمان سیگنال های الکتریکی را از طریق قلب شما ضبط می کند.

 

الکتروکاردیوگرام ممکن است نشان دهد که آیا دیواره حفره های پمپاژ قلب شما ضخیم تر از حد نرمال است. دیواره های ضخیم تر می توانند قلب شما را برای پمپاژ خون سخت تر کنند. این تست همچنین می تواند علائم حمله قلبی قبلی یا فعلی را نشان دهد.

 

CHEST X RAY

اشعه ایکس قفسه سینه از ساختارهای داخل سینه مانند قلب، ریه ها و رگ های خونی عکس می گیرد. این آزمایش می تواند نشان دهد که آیا قلب شما بزرگ شده است، تجمع مایع در ریه ها را دارید و یا مبتلا به بیماری ریه ها هستید.

 

آزمایش خون  BNP

این تست سطح هورمون موجود در خون شما به نام BNP را بررسی می کند. سطح این هورمون در هنگام نارسایی قلبی بالا می رود.

 

اکو در نارسایی قلبی

اکوکاردیوگرافی (اکو) از امواج صوتی استفاده می کند تا تصویری متحرک از قلب ایجاد کند. این آزمایش اندازه و شکل قلب، چگونگی عملکرد اتاق های قلب و دریچه های آن را نشان می دهد.

 

اکو همچنین می تواند مناطقی از جریان خون ضعیف به قلب، مناطقی از عضله قلب که به طور عادی منقبض نشده اند و آسیب عضلات قلب ناشی از عدم گردش خون را شناسایی کند.

 

اکو در نارسایی قلبی ممکن است قبل و بعد از تست استرس انجام شود. پژواک استرس می تواند نشان دهد که چقدر خون در قلب شما جاری می شود. این آزمایش یعنی اکو در نارسایی قلبی همچنین می تواند نشان دهد که قلب شما هنگام ضربان خون چقدر خون را پمپ می کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
نوبت دهی فوق تخصص قلب ویژه نوروز 1402
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
راه اندازی بخش تخصصی واریس