اسیدهای چرب امگا 3 یا روغن ماهی
اسیدهای چرب امگا 3 با نام روغن ماهی نیز شناخته می شوند. این اسیدهای چرب اشباع نشده برای سلامت قلب، افرادی که در معرض خطر بالای بیماری های قلبی عروقی هستند، یا افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی دارند، بسیار مفید است.
روغن ماهی می تواند مشکلات زیر را کاهش دهد:
- خطر آریتمی
- سطح تری گلیسیرید
- سرعت رشد پلاک های چربی در شریان ها
- فشار خون
متخصصان قلب خوردن ماهی (به خصوص ماهی چرب) را حداقل دو بار در هفته توصیه می کنند. چند نمونه از ماهی های چرب که حاوی دو نوع اسید چرب امگا 3 یعنی اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) عبارتند از:
- ماهی خال مخالی
- قزل آلای دریاچه ای
- شاه ماهی
- ساردین
- ماهی تن آلباکور
- سالمون
شما می توانید با خوردن موادی که حاوی آلفا لینولنیک اسید (LNA) هستند به تولید اسید چرب امگا 3 در بدن کمک کنید، مثل:
- توفو
- انواع اشکال سویا
- گردو
- دانه کتان
- روغن کانولا
اگر قصد دارید از مکمل های روغن ماهی که به شکل قرص هستند در رژیم غذایی خود استفاده کنید، حتما با پزشک متخصص خود مشورت کنید. مصرف بیش از حد اسیدهای چرب امگا 3 می تواند باعث مشکلات سلامتی جدی مانند خونریزی داخلی یا سکته شود.