مراقبت و سلامت

سلامت قلب و عروق با شنا کردن

مزایای شنا کردن برای قلب

یکی از ورزش‌های مناسب برای سلامت قلبی عروقی، شنا است که به‌عنوان یکی از سالم‌ترین فعالیت‌های موجود برای سلامت قلب موردتوجه قرار می‌گیرد. شنا یک روش با طراوت و لذت‌بخش برای فعال ماندن در طول هفته است و مزایای بی‌شماری برای سلامت قلب و عروق دارد. فرقی نمی‌کند که یک شناگر مبتدی باشید یا یک حرفه‌ای، شنا در استخر می‌تواند به‌شدت بر سلامت قلبی عروقی شما تأثیر بگذارد. ما در این مقاله به بررسی دلایلی که چرا شنا برای سلامت قلب مفید است، می‌پردازیم.

چرا شنا کردن برای قلب و عروق مناسب است؟

شنا کردن به‌عنوان یک فعالیت ورزشی، بسیار مناسب برای بهبود سلامتی قلب و عروق است، چون:

شنا یک ورزش با صدمه کم اما با مقاومت بالا است

این ورزش یک فعالیت کم صدمه است، به این معنی که در مقایسه با سایر اشکال ورزش مانند دویدن یا وزنه‌برداری، کمترین استرس را بر مفاصل وارد می‌کند. این امر شنا را به گزینه‌ای ایدئال برای افراد در هر سن و سطوح تناسب‌اندام به‌خصوص افرادی که از درد مفاصل یا محدودیت‌های حرکتی رنج می‌برند، تبدیل می‌کند. شنا درعین‌حال تمرینی با مقاومت بالا است. مقاومت طبیعی آب ماهیچه‌های بدن به‌خصوص قلب را به چالش می‌کشد و آن‌ها را مجبور می‌کند سخت‌تر کار کنند و قوی‌تر شوند.

شنا یک ورزش برای تمام بدن است

برخلاف برخی تمرین‌های ورزشی که عضلات خاصی را مورد هدف قرار می‌دهند، شنا کل عضلات بدن را درگیر می‌کند. برای حرکت در آب به هماهنگی بازوها، پاها، تنه و عضلات پشت نیاز خواهید داشت. با درگیری کل بدن علاوه بر سوزاندن کالری بیشتر، قدرت و استقامت عضلات را افزایش می‌دهید. قلب هم نقش اصلی را در رساندن خون اکسیژن‌دار به بدن دارد و این نیاز، قلب و عروق را قوی‌تر می‌کند.

افزایش استقامت قلبی – عروقی

شنا یک ورزش هوازی فوق‌العاده برای تقویت عملکرد قلب و ریه‌ها است. با شنا کردن سیستم قلبی عروقی شما عملکرد بهتری برای رساندن اکسیژن به سلول‌های بدن پیدا می‌کند. این کارایی منجر به افزایش استقامت قلبی عروقی در طولانی‌مدت خواهد شد.

هر چه زمان می‌گذرد، توانایی قلب بالاتر رفته و می‌تواند در یک پمپاژ خون بیشتری را به اندام‌ها برساند. با این کار در زمان استراحت ضربان قلب کمتر اما قوی‌تری خواهید داشت.

شنا کردن و سلامت قلب و عروق
شنا کردن و سلامت قلب و عروق8

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن

شنا کردن منظم خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مختلف را که بر سلامت قلب تأثیر می‌گذارد کاهش می‌دهد. شنا موجب کاهش فشار خون بالا، بهبود سطح کلسترول، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و مدیریت وزن می‌شود. با کم شدن عوامل خطرساز، سلامت قلب و عروق نیز بهبود می‌یابد.

شنا یک ورزش کاهنده استرس است.

شنا فقط یک فعالیت بدنی نیست بلکه یک فعالیت درمانی نیز هست. حتماً درباره خواص آب‌درمانی چیزهایی شنیده‌اید. انجام حرکات موزون و احساس آرامش در آب می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

همان‌طور که می‌دانید استرس مزمن اثرات بسیار مخربی بر سلامت قلب دارد. استرس باعث افزایش فشار خون و التهاب، عدم تمرکز و افزایش قند خون می‌شود. با گنجاندن شنا در روتین خود، می‌توانید به‌طور مؤثر سطوح استرس را مدیریت و از یک قلب و عروق خود حمایت کنید.

قبل از شروع هر فعالیت ورزشی جدید. با پزشک معالج خود مشورت کنید.

تقویت عضله قلب:

شنا فقط در مورد استقامت بدنی نیست. شنا عضله قلب را به‌شدت تقویت می‌کند. مقاومت ایجادشده توسط آب باعث می‌شود قلب شما برای پمپاژ بهتر خون سخت‌تر کار کند. باگذشت زمان، این چالش مداوم منجر به ایجاد عضله قلبی قوی‌تر شده و خون را بهتر در سراسر بدن هدایت می‌کند. هر چه قلب قوی‌تر باشد گردش خون بهتر، اکسیژن‌رسانی بهتر و خطر مشکلات قلبی کاهش می‌یابد.

با شنا مدیریت وزن آسان‌تر می‌شود

حفظ وزن سالم برای سلامت قلب بسیار مهم است و شنا می‌تواند در مدیریت مؤثر وزن مفید باشد. شنا تعداد قابل‌توجهی کالری را به دلیل تلاش ترکیبی کل بدن شما می‌سوزاند. گروه‌های مختلف عضلانی را به‌طور هم‌زمان درگیر می‌کند و درنتیجه کالری زیادی مصرف می‌کند. با گنجاندن شنا در برنامه تناسب‌اندام خود، می‌توانید کاهش وزن را افزایش دهید یا وزن سالم خود را حفظ کنید، فشار روی قلب خود را کاهش دهید و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط با چاقی را کاهش دهید.

کاهش سطح کلسترول:

شنا به‌خوبی سطوح کلسترول در خون را مدیریت می‌کند، به‌ویژه با کلسترول خوب خون یا همان HDL. کلسترول HDL به حذف کلسترول بد (LDL) از خون کمک و از رسوب پلاک در رگ‌ها پیشگیری می‌کند. شنا کردن به‌طور منظم با بالا بردن سطح کلسترول HDLT از انباشت چربی در بدن جلوگیری و قلب را سالم‌تر نگه می‌دارد.

شنا کردن یک تغییر عالی برای عملکرد قلب و عروق است و از سالم‌ترین فعالیت‌ها برای قلب به شمار می‌رود. به دلیل صدمه رساندن کمتر، درگیر کردن با کل بدن، کاهش استرس و مدیریت وزن، به ‌سلامت قلب و عروق کمک شایانی می‌کند. به خاطر داشته باشید قبل از هرگونه تغییر در روتین ورزشی چنانچه دچار مسائل جسمی هستید، حتماً با پزشک معالجتان مشورت کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
نوبت دهی فوق تخصص قلب ویژه نوروز 1402
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
راه اندازی بخش تخصصی واریس