بیماری ها

تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی

وقتی فرد مشهوری به علت بیماری قلبی از دنیا می رود. ممکن است شما از اخبار شنیده باشید که علت مرگ “حمله قلبی” یا “ایست قلبی” بوده است. این اصطلاحات اغلب توسط خبرنگاران به طور متناوب استفاده می شوند. برخی از آنها از یک اصطلاح استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر از عبارات دیگر استفاده می کنند انگار که هر دو یک چیز را نشان می دهند. اما این فقط گزارشگران نیستند که این کار را انجام می دهند، ببسیاری اینگونه اند و تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی را متوجه نمی شوند.

چنین عدم اطمینان از طرف پزشک می تواند منجر به سردرگمی اعضای خانواده فرد شود. از همه بدتر، ایجاد سردرگمی در مورد علت مرگ ممکن است باعث شود که بستگان از خطر قلبی خود نیز آگاه نشوند. حمله قلبی و ایست قلبی دو چیز متفاوت است، در این مقاله با ما همراه باشید تا از تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی آگاهی یابید.

منظور از حمله قلبی در تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی چیست؟

حمله قلبی یک اصطلاح معمول برای انفارکتوس میوکارد (MI) است. MIهنگامی رخ میظ دهد که شریان کرونر، یکی از شریان هایی که خون عضله قلب را تأمین می کند و آن را تغذیه می کند، ناگهان مسدود می شود. انسداد ناگهانی بخشی از ماهیچه های قلب، خون حیاتی آن را از بین می برد و عضله می میرد. بنابراین، حمله قلبی مرگ بخشی از عضله قلب است.

انسداد ناگهانی شریان کرونر معمولاً در اثر پارگی پلاک در شریان ایجاد می شود. پارگی پلاک می تواند شرایط بالینی متنوعی از جمله حمله قلبی و آنژین ناپایدار ایجاد کند که تحت عنوان سندرم حاد عروق کرونر (ACS) جمع می شوند.

همه اشکال ACS فوریت های پزشکی است و به طور کلی آنها برای بازگرداندن جریان طبیعی خون از طریق شریان مسدود شده باید با داروها، آنژیوپلاستی و استنت گذاری یا جراحی درمان شوند. اگر جریان خون طی چند ساعت قابل احیا باشد، معمولاً می توان آسیب دائمی در عضله قلب را به حداقل رساند. دانستن چگونگی زنده ماندن از حمله قلبی به همین دلیل بسیار مهم است.

یکی از مهمترین عوامل خطر برای حمله قلبی در تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی ، سابقه خانوادگی شما است. اگر یکی از خویشاوندان نزدیک شما به خصوص در سنین پایین حمله قلبی داشته باشد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر زودرس (CAD) شما نیز به میزان قابل توجهی افزایش یابد. در این حالت، به ویژه اهمیت دارد که از هر فرصتی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری CAD استفاده کنید.

حمله قلبی در تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی

عوارض حمله قلبی در تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی

آریتمی

آریتمی ضربان قلب غیرطبیعی است و می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ضرب و شتم خیلی سریع (تاکی کاردی فوق مغزی)
  • ضرب و شتم خیلی آهسته (برادی کاردی)
  • ضرب و شتم نامنظم (فیبریلاسیون دهلیزی)

آریتمی می تواند پس از حمله قلبی در نتیجه آسیب به عضلات قلب ایجاد شود. عضلات آسیب دیده سیگنال های الکتریکی را کنترل می کنند.

برخی از آریتمی ها، مانند تاکی کاردی خفیف بوده و علائمی مانند:

  • تپش قلب
  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه
  • خستگی
  • نفس نفس

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب شما قادر به پمپ کردن خون به طور مؤثر بدن نباشد. اگر عضله قلب شما آسیب دیدگی زیادی داشته باشد، می تواند پس از حمله قلبی ایجاد شود. این معمولاً در سمت چپ قلب (بطن چپ) اتفاق می افتد.

علائم نارسایی قلبی شامل موارد زیر است:

  • نفس نفس
  • خستگی (خستگی)
  • تورم در بازوها و پاها به دلیل ایجاد مایعات

شوک قلبی

شوک کاردیوژنیک مشابه نارسایی قلبی است، اما جدی تر است. هنگامی که عضله قلب آسیب دیده باشد، ایجاد می شود و دیگر نمی تواند خون کافی را برای حفظ بسیاری از عملکردهای بدن پمپ کند.

علائم شامل:

  • سردرگمی ذهنی
  • دست و پاهای سرد
  • ضربان قلب سریع و تنفس
  • پوست رنگپریده
  • مشکل در تنفس

پارگی قلب

پارگی قلب عارضه ای بسیار جدی اما نسبتاً نادر از حمله قلبی است که در آن ماهیچه ها، دیواره ها یا دریچه های قلب از هم جدا می شوند (پارگی).

منظور از ایست قلبی در تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی چیست؟

در عوض، ایست قلبی معمولاً در اثر آریتمی ناگهانی قلب به نام فیبریلاسیون بطنی ایجاد می شود. در فیبریلاسیون بطنی، سیگنال های الکتریکی درون قلب به طور ناگهانی کاملاً آشفته می شوند. از آنجا که این سیگنال های الکتریکی زمان و سازمان ضربان قلب را کنترل می کنند، هنگامی که آن سیگنال ها از هرج و مرج کل انحطاط می گیرند، قلب ناگهان ضرب می شود. یعنی “ایست قلبی”اتفاق می افتد. شایع ترین نتیجه ایست قلبی، مرگ ناگهانی است.

معالجه ایست قلبی برای شروع احیا فوری قلب و ریوی (CPR) برای پشتیبانی از گردش بیمار است و در اسرع وقت شامل دادن یک شوک الکتریکی بزرگ به قلب با وسیله ای به نام دفیبریلاتور (قلب) است. شوک بزرگ باعث می شود تا سیگنال الکتریکی قلب مجدداً خود را سازماندهی کند و قلب دوباره شروع به ضرب و شتم کند.

متأسفانه، مرگ در عرض چند دقیقه بعد از ایست قلبی اتفاق می افتد، مگر این که کمک در دسترس باشد، اکثر افرادی که دچار ایست قلبی می شوند، با موفقیت احیا نمی شوند.

ایست قلبی در افرادی که انواع مختلف بیماری های قلبی اساسی دارند، شایع تر است – معمولاً شامل حمله قلبی قبلی یا هر بیماری که نارسایی قلبی ایجاد می کند، است. در حقیقت، خطر مرگ ناگهانی می تواند در افراد مبتلا به بیماری قلبی اساسی به میزان قابل توجهی افزایش یابد تا حدی که باید بسیاری از آنها را برای درج دستگاه دفیبلیتال قابل کاوش در نظر گرفت، دستگاهی که به طور خودکار افرادی را که دچار ایست قلبی می شوند، احیا کند.

سایر دلایل ایست قلبی شامل برخی ناهنجاریهای ارثی قلبی است که تمایل به افزایش خطر لرزش بطنی دارند (شایع ترین آنها کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک) و استفاده از داروهای مختلف غیرقانونی (بخصوص کوکائین) است.

نکته:

اگر یکی از بستگان نزدیک شما به طور ناگهانی درگذشت، مهم است که شما و اعضای خانواده خود سعی کنید علت دقیق مرگ را بدانید. این علت مرگ ممکن است در خطرات قلبی عروقی که ممکن است شما را تهدید کند نقش داشته باشد.

آگاه باشید که حتی پزشکان ممکن است اصطلاحات “حمله قلبی” و “ایست قلبی” را پس از درگذشت ناگهانی شخصی به کار گیرند. اگر چنین رویدادی خانواده شما را تحت تأثیر قرار داده است، شما باید تا آنجا که می توانید اطلاعاتی در مورد علت دریافت کنید و اصرار داشته باشید که پزشک دقیقاً با شما صحبت کند که در واقع چه اتفاقی افتاده است.

عوارض ایست قلبی

هنگامی که ایست قلبی ناگهانی رخ می دهد، کاهش جریان خون به مغز شما باعث بیهوش شدن می شود. اگر ریتم قلب شما به سرعت به حالت عادی باز نگردد، آسیب مغزی رخ می دهد و منجر به مرگ می شود. بازماندگان ایست قلبی ممکن است علائمی از آسیب مغزی را نشان دهند.

بیشتر بدانید!

انواع حملات قلبی

یکی از عوارض ایستی در تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی هنگامی که چربی در شریان های شما جمع می شود، آسیب جزئی به دیواره رگ های خونی شما وارد می شود. تلاش برای ترمیم دیواره رگ های خونی، سلول ها مواد شیمیایی آزاد می کنند که باعث می شود دیواره رگ های خونی چسبنده شوند. مواد دیگری که از طریق جریان خون شما عبور می کنند، مانند سلول های التهابی، مواد زائد سلولی، پروتئین ها و کلسیم، به دیواره رگ می چسبند. چربی و سایر مواد برای تشکیل ماده ای به نام پلاک ترکیب می شوند.

تجمع پلاکتی

با گذشت زمان، داخل شریان ها پلاک هایی با اندازه های مختلف ایجاد می شوند. بسیاری از رسوبات پلاک از داخل نرم بوده و دارای یک پوشش فیبر سخت است که قسمت بیرونی آن را پوشانده است. زمانی که پلاک ها پاره می شوند، پلاکت ها (ذرات دیسک شکل در خون که به لخته شدن کمک می کند) به منطقه می آیند و لخته های خون در اطراف پلاک تشکیل می شوند.

آترواسکلروز

زمانی که دیواره سرخ رگ ضخیم و سفت می شود، بیماری آترواسکلروز اتفاق می افتد. به عبارت دیگر هنگامی‌ که عروق و رگ‌ها حالت ارتجاعی خود را ازدست می‌دهند و گاهی قطر عروق تغییر می‌کند. این بیماری در شریان‌های متوسط و بزرگ ایجاد می‌شود. شایع‌ترین نوع آن تصلب شرایین می‌باشد که دیواره سرخرگ ها به علت وجود پلاک‌های چربی و کلسترول با چگالی پایین سخت می شود.

سندرم حاد کرونر نامی است که به سه نوع بیماری عروق کرونر داده می شود که با پارگی ناگهانی پلاک در داخل شریان کرونر همراه است: آنژین ناپایدار، انفارکتوس میوکارد یا قلبی قلبی یا قلبی (NSTEMI) یا قطعه ST با انفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی (STEMI).

عوامل خطر ایست قلبی د تفاوت حمله قلبی و ایست قلبی چیست؟

از آنجا که ایست قلبی ناگهانی اغلب با بیماری عروق کرونر ارتباط دارد، همان عواملی که شما را در معرض بیماری عروق کرونر قرار می دهد نیز می تواند شما را در معرض ایست ایست قلبی ناگهانی قرار دهد. این شامل:

  • سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونر
  • سیگار کشیدن
  • فشار خون بالا
  • کلسترول خون بالا
  • چاقی
  • دیابت
  • یک سبک زندگی بی تحرک

عوامل دیگری که ممکن است خطر ایست قلبی ناگهانی شما را افزایش دهد عبارتند از:

  • ایست قلبی یا سابقه خانوادگی ایست قلبی
  • حمله قلبی قبلی
  • سابقه شخصی یا خانوادگی سایر اشکال بیماری های قلبی مانند اختلالات ریتم قلب، نقص مادرزادی قلب، نارسایی قلبی و کاردیومیوپاتی
  • سن (بروز ایست قلبی ناگهانی با افزایش سن افزایش می یابد.)
  • جنسیت ( در مردان بیشتر دیده می شود.)
  • استفاده از داروهای غیرقانونی، مانند کوکائین یا آمفتامین
  • عدم تعادل تغذیه ای، مانند پتاسیم کم یا منیزیم
  • آپنه خواب انسدادی
  • بیماری مزمن کلیوی
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا