عمومی

تفاوت فشار خون در زنان و مردان

تحقیقات نشان می دهد فشار خون در زنان سریع تر و زودتر از مردان افزایش می یابد. متخصصان بر این باورند که این امر تفاوت برخی از بیماری های قلبی عروقی در زنان و مردان را توضیح می دهد.

مطالعه ای که در ژوئیه سال 2020 منتشر شد، با بررسی چگونگی تغییر فشار خون در زنان و مردان با افزایش سن، افق جدیدی در مورد اینکه چرا زنان و مردان بیماری های قلبی عروقی را به صورت های مختلف تجربه می کنند ارائه می دهد.

این مطالعه نشان داد که فشار خون در زنان از اوایل بزرگسالی نسبت به مردان بیشتر افزایش می یابد.

این مطالعه نشان می دهد حتی اگر زنان یک دهه دیرتر از مردان به بیماری های قلبی عروقی مبتلا شوند، تغییرات بیولوژیکی و تآثیر بیماری های خاص زنان، می تواند از 20 سالگی نشان داده شود.

کارشناسان هشدار می دهند که علائم بیماری های قلبی عروقی در زنان و مردان متفاوت است.

دکتر سوزان چنگ (Susan Cheng )، ​​نویسنده این تحقیق و مدیر تحقیقات بهداشت عمومی در مؤسسه قلب اسمیدت و مرکز پزشکی سدارز سینای در لوس آنجلس می گوید: “بسیاری از ما در پزشکی مدتهاست بر این باوریم که زنان از نظر فاکتور های قلبی عروقی از مردان جلوتر هستند.

دکتر چنگ افزود: “تحقیقات ما نه تنها تأیید می کند که زنان از نظر فیزیولوژی از مردان متفاوت هستند، بلکه نشان می دهد که چرا زنان مستعد ابتلا به انواع خاصی از بیماری های قلبی عروقی در مقاطع مختلف زندگی هستند.”

در این مطالعه که در ژورنال جاما کاردیوگرافی JAMA Cardiology)) منتشر شده است، حدود 33000 نفر در سنین بین 5 تا 98 سال در طول 4 دهه مورد ارزیابی قرار گرفته اند. محققان در این تحقیق افزایش شدیدتری در فشار خون برای زنان از 20 سالگی مشاهده کردند – افزایش فشار خونی که در سال های بعد همچنان در زنان ادامه داشته است.

 

تقاوت فشار خون در زنان و مردان

طبق تحقیقات جدید، فشار خون در زنان با سرعت بیشتری نسبت به مردان افزایش یافته و به 140میلی گرم در جیوه رسیده است.

دکتر چنگ بر این باور است که روش های جلوگیری از فشار خون بالا با توجه به این تحقیق می بایست بر اساس جنسیت تعیین شود.

در این مطالعه فشار خون بالا و پایین و متوسط شریانی (فشار خون در شریان ها در طی یک ضربان قلب منفرد) بین زنان و مردان در رده های سنی یکسان، کاملا با هم متفاوت بودند.

دکتر نیکا گلدبرگ (Nieca Goldberg)، متخصص قلب و عروق و مدیر پزشکی برنامه قلب زنان نیویورک و مشاور ارشد استراتژی سلامت زنان در موسسه سلامت لانگان نیویورک، بر این باور است که این مطالعه اهمیت نظارت بر فشار خون در زنان را بیش از پیش برجسته و مهم می کند. او می گوید که باید فشار خون بالا در زنان جدی گرفته شود.

وی گفت، فشار خون بالا می تواند رگ های خونی را سفت کند. این امر می تواند منجر به اشکال خاصی از بیماری های قلبی عروقی شود که در زنان بیشتر دیده می شود، مانند بیماری نارسایی قلب با بازده قلبی حفظ شده. در این نارسایی ها قلب نمی تواند به درستی از خون پر شده و آن را پمپاژ کند.

فشار خون بالا به همراه با چربی شکمی – عامل دیگری که خطر بیماری های قلبی عروقی در زنان را بیشتر از مردان افزایش می دهد، می تواند باعث ضخیم شدن عضله قلب شود.

عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی در زنان 20 تا 30 ساله نیز شناخته شده است. این عارضه خطر ابتلا به فشار خون بالا در سال های آتی را نیز افزایش می دهد.

از نظر متخصصان هر فردی که فشار خون بیش از 80/130 میلی متر جیوه داشته باشد، فشار خون بالا دارد.

 

تفاوت قلب مردان با زنان

سال گذشته، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری از افزایش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در زنان از سال 2011، به ویژه زنان سفیدپوست بین 45 تا 64 سال خبر داده اند. حتی اگر به طور کلی، فرض بر این باشد که مردان میانسال بیشتر به دلایل قلبی عروقی می میرند، براساس گزارش سال 2019، این افزایش مرگ و مسیر در زنان هم سن، بیش از دو برابر مردان است.

 

راهکار های کاهش و کنترل فشار خون بالا

بر اساس این تحقیق زنان در هر سنی، حتی در سنین 20 سالگی، می توانند با روش های مختلفی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.

 

ترک سیگار

در گام نخست متخصصان قلب و عروق مردم را به ترک سیگار ترغیب می کنند. ارتباط بین سیگار کشیدن و بیماری های قلبی عروقی کاملاً ثابت شده است. اما مطالعه ای در سال 2018 نشان داد که حتی کشیدن یک نخ سیگار در روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی را به خصوص در زنان افزایش دهد.

 

ورزش کردن:

فواید فعالیت بدنی کاملاً مشخص است، اما مطالعه ای که اخیراً در اسپانیا انجام شده است نشان می دهد که زنان بی تحرک نسبت به زنانی با اندام متناسب تقریباً چهار برابر بیشتر در اثر بیماری های قلبی عروقی می میرند.

 

توجه به رژیم غذایی روزانه

مراقب آنچه می خورید باشید. رژیم های غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از گیاهان، پروتئین های مناسب، غذاهای دریایی، آجیل و دانه ها هستند، با سلامت قلب ارتباط تنگاتنگی دارند. در حالی که غذاهای فرآوری شده خطر بیماری های قلبی عروقی و همچنین فاکتور های خطر همچون فشار خون بالا و چاقی را افزایش می دهد.

 

پرهیز از نوشیدنی های الکلی

نوشیدن الکل زیاد می تواند به عضله قلب آسیب برساند. مطالعه ای نشان داد که فقط یک واحد نوشیدنی الکی در روز می تواند فشار خون را افزایش دهد. و زنان نسبت به مردان در برابر اثرات الکل آسیب پذیرتر هستند.

 

منابع:

www.nbc.news

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا