مراقبت و سلامت

5 چای برتری که سلامتی شما را تضمین می کند

استفاده از دم نوش های گیاهی و چای ها، از زمانهای بسیار طولانی ای همواره مورد توجه قرار گرفته است. ما در این مقاله پنج دم نوش برتر را که می تواند برای سلامتی به خصوص سلامتی قلب شما مفید باشد، مورد بررسی قرار می دهیم.

1- چای سبز

چای سبز مورد علاقه بسیاری از افراد در نواحی مختلف جهان است. چای سبز سالهاست که به دلیل داشتن خواص دارویی متعدد مورد تحسین قرار گرفته است. برخی از مطالعات اخیر نشان می دهد که چای سبز می تواند از جنبه های مختلفی از سلامتی ما محافظت کند:

– چای سبز می تواند باعث افزایش عملکرد شناختی مغز شود: نوشیدن روزانه چای سبز می تواند عملکرد حافظه را بهتر کند. محققان بیمارستان دانشگاه بازل در سوئیس دریافتند که افراد سالمی که نوشیدنی آنها دارای 27 گرم عصاره چای سبز بود، فعالیت بیشتری را نواحی مغز مرتبط با کار نشان می دهند.

فواید سلامتی نوشیدن چای سبز به خاطر وجود پلی فنول ها است. این زیر مغذی ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توانند بدن را در برابر عملکرد رادیکال های آزاد محافظت کنند.

رادیکال آزاد در بدن باعث ایجاد نوعی آسیب سلولی در سنین پیری می شود. تحقیقاتی که در سال 2017 در مجله انجمن شیمی آمریکا منتشر شد، نشان داد که نوعی پلی فنول در چای سبز به نام اپی گالوکاتچین گالات، می تواند با تعامل با بلوکهایی که پلاک های بتا آمیلوئید را تشکیل می دهند، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهند. همچنین گفته می شود که این نوع پلی فنول باعث کند شدن رشد سلول های سرطانی در انواع خاصی از سرطان همانند سرطان لوزالمعده می شود.

 

2- چای یاس

آنچه که ما در اینجا به عنوان چای یاس مطرح می کنیم، نوعی چای با پایه چای سبز است که رایحه غنی شده گل یاس به آن اضافه شده است.

چای یاس یکی از مهمترین مؤلفه های رژیم غذایی و یکی از قدیمی ترین آنها به شمار می رود. در کتب طب سنتی قدیمی ژاپنی آمده است که ساکننین استان اکیناوای ژاپن که زندگی سالمتر و طولانی تری دارند، از یک نوشیدنی محبوب که ترکیبی از چای سبز و یاس است استفاده می کنند. این ممکن است به دلیل وجود خاصیت آنتی اکسیدان برگ های گل یاس باشد که سلول ها را از آسیب های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می کند.

خود گل یاس نیز تأثیر استرس را کاهش می دهد. به همین دلیل است که محققان در جستجوی روش های درمانی با ترکیبات مشتق شده از گل یاس هستند. تحقیقات پروفسور الیز فلشر از دانشگاه تلاویو در اسرائیل نشان می دهد که وجود متیل جاسمونات که ترکیبی از اسید یاسمونونیک است- در گل یاس، باعث مرگ سلول های سرطانی دهانه رحم می شود.

اگر از خوردن چای یاس لذت می برید و عاشق بوی این دم نوش هستید، تحقیقات نشان می دهد که بوی دم نوش گل یاس، تسکین دهنده و آرامبخش اعصاب است و می تواند به تقویت روحیه شما کمک کند.

 

3- چای قرمز یا روبیبوس

نوع دیگری از دم نوش با خاصیت آنتی اکسیدان با نام چای قرمز وجود دارد که از گیاه روبیبوس که بومی آفریقای جنوبی است، تهیه می شود.

تحقیقات نشان می دهد که اثرات آنتی اکسیدان چای قرمز، اگر به اندازه چای سبز نباشد، کمتر از آن نیست.

مطالعه جدیدی بر روی موش ها نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در چای قرمز می تواند کبد را در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کرده و این ارگان را در برابر آسیب های ناشی از آن محافطت کند.

همچنین مکمل های غذایی مشتق از روبیبوس، می تواند موجب تقویت سلامت بدن شود.

علاوه بر این، روبیبوس در کاهش فشار خون و آرامش عضلات بسیار مفید است . دلیل این امر وجود ماده فعال کریسوئریول در رنگدانه های این گیاه است.

بر خلاف چای سبز یا سیاه، چای قرمز، هیچ کافئینی ندارد. بنابراین اثرات تحریک کننده ندارد. و این یکی از خواص مهم این دمنوش برای افرادی است که دچار بیماری های قلبی همچون آریتمی هستند.

 

4- چای ترش یا هیبیسکوس

افرادی که از طعم های تازه و ترش لذت می برند، ممکن است با گیاه هیبیسکوس آشنا باشند. از گل های این گیاه نه تنها برای تهیه نوشیدنی های انرژی زا بلکه به عنوان یک چاشنی برای غذاها استفاده می شود.

چای ترش یک آنتی اکسیدان قوی است و مزایای قلبی و عروقی فراوانی دارد. معروفترین گیاه هیبیسکوس سابداریفا است که با نام روزل معروف است.

برای دم نوش، معمولاَ از کاسه گل این گیاه استفاده می شود، هر چند مصرف سایر قسمتهای این گیاه مانند، برگ، دانه و ریشه نیز بی خطر است.

مطالعات نشان می دهد که چای ترش، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد توموری دارد، بنابراین می تواند بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کند. همچنین این گیاه می تواند با نوع خاصی از سلول های سرطان خون نیز مبارزه کند.

چای ترش به خاطر مزایایی که برای عروق قلبی دارد، معروف است و به تنظیم فشار خون سیستولیک و دیاستولیک کمک فراوانی می کند.

بر اساس مطلعات تحقیقی سال 2015، پلی فنول های وجود در برگهای گیاه هیبیسکوس به مرگ سلول های سرطانی در سرطان پوست و مهار عملکرد سلول های سرطانی پروستات کمک می کند.

 

5- چای به لیمو

گیاه به لیمو، یکی دیگر از دم نوش های گیاهی است که خواص دارویی آن به شدت اثبات شده است.

گفته می شود که دمنوش گیاه به لیمو وزن را کنترل می کند. معمولا این گیاه به عنوان چای کاهش وزن در داروخانه ها و عطاری ها شناخته می شود.

افرادی که عطر مرکبات تند را در نوشیدنی های گرم خود ترجیح می دهند، می توانند از عطر و طعم برگهای به لیمو استفاده کنند.

مطالعات نشان می دهد که پلی فنول های موجود در این گیاه می تواند باعث کاهش تشکیل اسیدهای چرب شود و این ویژگی بالقوه این گیاه برای استفاده در معضلات ناشی از چاقی است.

همچنین عصاره به لیمو سطح نشانگر های التهابی در خون برخی از افرادی که مبتلا به بیماری اسکلروز هستند را نیز کاهش می دهد.

نوشیدن یک فنجن دم نوش به لیمو به صورت روزانه می تواند روشی دلپذیر برای گذران وقت و در عین حال تحریک سلامتی روحی و جسمی شما باشد.

 

همیشه این ضرب المثل را به خاطر داشته باشید که با یک گل بهار نمی شود. با داشتن یک شیوه زندگی سالم، می توان از مزایای داشتن زندگی سالم بهره برد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا