بیماری ها

قرص کاپتوپریل و کاهش فشار خون بالا

قرص کاپتوپریل به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود. فشار خون بالا روی عملکرد قلب و عروق مؤثر است. اگر فشار خون بالا برای مدت طولانی ادامه یابد موجب نقص در عملکرد قلبی و عروقی می شود. فشار خون بالا به رگ های خونی مغز، قلب و کلیه ها آسیب رسانده و منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی یا کلیه شود. کاهش فشار خون بالا و کنترل آن می تواند خطر سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش دهد.

قرص کاپتوریل چگونه در بدن باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

کاپتوپریل (کاپوتن) یک مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) است که با مسدود کردن آن در بدن که باعث سفت شدن رگ های خونی می شود، عمل می کند. با این کار رگ های خونی شل و باعث کاهش فشار خون و افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به قلب می شود.

قرص کاپتوپریل برای کمک به درمان نارسایی قلبی و در برخی از بیماران پس از حمله قلبی استفاده می شود. پس از حمله قلبی، بخشی از عضله قلب آسیب دیده و ضعیف می شود. با گذشت زمان ممکن است عضله قلب به ضعیف شدن خود ادامه دهد. این کار پمپاژ خون را برای قلب دشوارتر می کند به همین خاطر برای افزایش میزان بقا کاپتوپریل ممکن است در چند روز اول پس از حمله قلبی برای بیمار تجویز شود.

کاپتوپریل همچنین برای درمان مشکلات کلیوی ناشی از دیابت (نفروپاتی دیابتی) استفاده می شود.

اثرات مصرف قرص کاپتوپریل روی قلب

با مصرف این قرص و کاهش فشار خون خطر سکته مغزی و حملات قلبی کاهش پیدا می کند. این دارو ماده ای در بدن که باعث سفت شدن رگ های خونی می شود را مسدود کرده در نتیجه رگ های خونی شل می شوند. همبن امر موجب کاهش فشار خون و افزایش گردش خون و رسیدن اکسیژن بیشتری به قلب می شود.

مقدار مصرف مجاز قرص کاپتوپریل

مقادیر مصرف قرص کاپتوپریل

مقدار دوز مصرفی این دارو برای بیماران مختلف متفاوت است. بنابراین باید دستورات پزشک معالج یا دستورالعمل های نوشته شده روی قرص را دنبال کنید. مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو، تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می‌کنید، زمان بین دوزها، طول دوره درمان و مشکل پزشکی که دارو را برای آن تجویز شده است بستگی دارد. اما معمولاً دوز مصرفی قرص کاپتوپریل به شرح زیر است:

برای فشار خون بالا:

بزرگسالان- در ابتدا 25 میلی گرم (میلی گرم) دو یا سه بار در روز. پزشک ممکن است در صورت نیاز دوز مصرفی دارو را افزایش دهد. دوز مصرفی معمولاً بیش از 450 میلی گرم در روز نیست.
کودکان- باید توسط پزشک تعیین شود.

برای نارسایی قلبی:

بزرگسالان- در ابتدا 25 میلی گرم (میلی گرم) سه بار در روز. دوز مصرفی معمولاً بیش از 450 میلی گرم در روز نیست.
کودکان– باید توسط پزشک تعیین شود.

برای درمان سکته های قلبی:

بزرگسالان– در ابتدا 6.25 میلی گرم یک دوزی، سپس 12.5 میلی گرم سه بار در روز. پزشک ممکن است در صورت نیاز دوز مصرفی دارو را افزایش دهد. دوز مصرفی معمولاً بیش از 450 میلی گرم در روز نیست.
کودکان- باید توسط پزشک تعیین شود.

برای مشکلات کلیوی ناشی از دیابت:

بزرگسالان- 25 میلی گرم (میلی گرم) سه بار در روز.
کودکان- مصرف و دوز باید توسط پزشک تعیین شود.

تداخلات دارویی کاپتوریل

  • داروی های ضد اسیدی و غیر استروئیدی ضد التهاب مثل آسپیرین و ایندومتاسین ممکن است اثر قرص کاپتوپریل را کاهش دهند. به همین خاطر باید با فاصله از این داروها مصرف شود.
  • بیمارانی که اختلال عملکرد کلیه ها دارند یا همزمان تحت درمان داروهای افزایش غلظت سرمی پتاسیم هستند (مانند مدرهای حفظ کننده پتاسیم، مکمل های پتاسیم یا جایگزینهای نمکی) ممکن است طی مصرف قرص کاپتوپریل دچار افزایش پتاسیم در خون شوند.
  • این دارو در افزایش غلظت لیتیم بدن و مسمومیت های ناشی از آن سهم بسزایی دارد. بنابراین باید با احتیاط و زیر نظر پزشک دوز آن تعیین شود.

چه زمانی باید داروی کاپتوپریل را مصرف کرد؟

داروی کاپتوپریل به صورت قرص خوراکی در بازار عرضه می شود. بهتر است این دارو دو یا سه بار در روز با معده خالی و 1 ساعت قبل از غذا مصرف شود. برای کمک به یادآوری مصرف قرص کاپتوپریل آن را هر روز تقریباً در زمان یکسانی مصرف کنید.

چه مدت طول می کشد تا کاپتوپریل اثر کند؟

در اکثر بیماران، اثر ضد فشار خون حدود 15 تا 30 دقیقه پس از تجویز خوراکی کاپتوپریل شروع می شود. حداکثر اثر پس از 60 تا 90 دقیقه پس از مصرف به دست آمد. حداکثر کاهش فشار خون با دوز تعیین شده توسط پزشک به طور کلی پس از سه تا چهار هفته قابل مشاهده است.

آیا کاپتوپریل برای کلیه ها بی خطر است؟

مهارکننده های ACE که قرص کاپتوپریل نیز جز آنهاست نیز در بیماری های مزمن کلیوی استفاده می شود. کاپتوپریل اثر محافظتی بر آسیب کلیوی دیابتی و غیر دیابتی دارد. با این حال، عملکرد محافظتی احتمالی کاپتوپریل در آسیب کلیه با فشار خون بالا به خوبی بررسی نشده است.

چه کسانی نباید کاپتوپریل مصرف کنند؟

  • اگر به کاپتوپریل یا هر مهارکننده ACE دیگری مانند بنازپریل، فوزینوپریل، انالاپریل، لیزینوپریل، موکسیپریل، پریندوپریل، کویناپریل، رامیپریل، یا تراندولاپریل حساسیت دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.
  • در صورت ابتلا به بیماری کلیوی، ممکن است لازم باشد از مصرف کاپتوپریل با آلیسکیرن خودداری کنید.

ACE مخفف آنزیم مبدل آنژیوتانسین است. قرص کاپتوپریل برای درمان فشار خون بالا، نارسایی احتقانی قلب، مشکلات کلیوی ناشی از دیابت و برای بهبود بقا پس از حمله قلبی استفاده می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
نوبت دهی فوق تخصص قلب ویژه نوروز 1402
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
خدمت جدید مرکز قلب و عروق بهار
راه اندازی بخش تخصصی واریس